Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Calvo veu “lògic” un pas del sobiranisme després dels indults i veta amnistia i referèndum

ACN Barcelona.-La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha considerat “lògic” que els partits independentistes moguin fitxa després que l’executiu estatal hagi indultat els presos sobiranistes. En entrevista a TV3 […]

Agències 22/06/2021

ACN Barcelona.-La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha considerat “lògic” que els partits independentistes moguin fitxa després que l’executiu estatal hagi indultat els presos sobiranistes. En entrevista a TV3 ha advertit, de la mateixa manera, que l’amnistia i el referèndum no caben al marc constitucional, i ha recomanat “aprendre” del que ha passat fins ara. “Hem de canviar la mirada del que ha passat. Tots hem de canviar en alguna cosa”, ha dit la número dos del govern de Pedro Sánchez, tot posant en valor “l’abast” de la mesura dels indults. En aquest sentit ha recordat que els partits independentistes sempre posaven com a obstacle per a qualsevol negociació els presos, i ha remarcat que, ara, aquest obstacle “s’ha salvat”.

Davant l’anunci del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que els indults no solucionen el conflicte entre Catalunya i Espanya, Calvo ha preferit quedar-se amb la part del discurs en què el mandatari català subratllava que la mesura de gràcia “crea un clima bo per al camí del diàleg i de la reconciliació”.També ha afirmat que la mesura dels indults -que ha desvinculat de l’informe del Consell d’Europa- no posen en qüestió la sentència del Tribunal Suprem, però són “un acte polític de contundència gran” perquè els empresonats puguin estar “en les seves vides reals”, per bé que continuaran inhabilitades per participar activament en política.Finalment, Calvo ha reiterat que l’amnistia no és possible en el marc constitucional actual, com tampoc ho és el referèndum d’autodeterminació, i ha subratllat que, des del seu punt de vista, Catalunya té “l’autogovern més gran de la seva història”.