Dimarts, 20 d'abril de 2021 - Edició 999
La República

Calvo respon a Castella i Lleó que “no li correspon a cap comunitat” decidir sobre les vacunes

ACN Madrid.-La vicepresidenta Carmen Calvo ha respost al govern de Castella i Lleó que “no li correspon a cap comunitat” decidir sobre quines vacunes s’administren, amb quins criteris i en […]

Avatar
Agències 07/04/2021

ACN Madrid.-La vicepresidenta Carmen Calvo ha respost al govern de Castella i Lleó que “no li correspon a cap comunitat” decidir sobre quines vacunes s’administren, amb quins criteris i en quin calendari sinó al Consell Interterritorial de Salut. Ha defensat que això garanteix la “igualtat” entre els espanyols. Calvo ha respost així a l’anunci de la conselleria de Sanitat de Castella i Lleó de suspendre cautelarment la vacunació amb AstraZeneca. “No li correspon a cap comunitat, a la seva manera d’entendre o a la seva fórmula política de confrontar”, ha dit. També ha afirmat que no està previst que ni les comunitats ni ningú “utilitzin criteris sanitaris de salut de caràcter tècnic per fer confrontació política, encara que alguns s’hi obstinin”.

Calvo ha defensat que les decisions “estan preses”, en al·lusió a l’acord del Consell Interterritorial de reprendre l’administració d’AstraZeneca. “Les va prendre el Consell Interterritorial i les hem de complir tots, estiguem on estiguem, i sigui quina sigui la responsabilitat que tinguem assumida”, ha manifestat. Instruments suficients sense estat d’alarmaD’altra banda, Calvo ha assegurat que existeixen els instruments suficients per tal de gestionar la pandèmia sense estat d’alarma a partir del 10 de maig. En aquest sentit, ha insistit que serà el Consell Interterritorial l’òrgan en que convergeixen les competències de l’Estat i les de les comunitats i el que acorda les mesures “d’obligat compliment” per part de tots.La vicepresidenta ha assegurat que l’actual legislació sanitària permet “moltes respostes” i ha recordat que el govern espanyol ha defensat sempre que l’estat d’alarma és per a “excepcionalitats” i en un temps acotat. Per últim, ha criticat la “performance” del govern de Madrid sobre la negociació pel seu compte per obtenir la vacuna russa contra la covid. “Negociant res, ha resultat més una performance que una altra cosa”, ha dit Calvo.