Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Calvo recorda al CGPJ que l’apologia del franquisme suposa “el menyspreu de totes les víctimes que queden per reparar”

ACN Madrid.-La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha afirmat aquest dimecres que el seu govern “no comparteix” l’informe del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que qüestiona la Llei […]

Avatar
Agències 16/06/2021

ACN Madrid.-La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha afirmat aquest dimecres que el seu govern “no comparteix” l’informe del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que qüestiona la Llei de memòria democràtica perquè considera que l’apologia del franquisme hauria de ser considerada com a “llibertat d’expressió”. La vicepresidenta ha recordat que l’informe no és vinculant, i ha destacat que l’apologia del franquisme que el CGPJ vol protegir “significa el menyspreu absolut de totes les víctimes que queden per reparar”. La Llei, ha sentenciat, “trigarà molt poques setmanes” a ser aprovada i a arribar al Congrés dels Diputats.

Segons Calvo, independentment de l’informe la llei arribarà “molt aviat” al Congrés, perquè “les lleis les elaboren les Corts i som els qui tenim la paraula sobre el que pot ser obligatori al nostre país”. “Aquest projecte de Llei té un compromís estricte amb el dret humanitari, amb les recomanacions que ens fa Nacions Unides sobre els compatriotes desapareguts sense identificar, sense tornar a les seves famílies i sense que s’hagi restituït la dignitat”, ha dit.Calvo ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta de la diputada de Bildu Isabel Pozueta, que ha afirmat que l’informe del CGPJ és “pura apologia del franquisme”. Ha mostrat la seva preocupació pel fet que el govern dels jutges avali la dictadura. “La justícia segueix sense democratitzar-se”, ha dit, perquè “la justícia respecta únicament la llibertat d’expressió dels franquistes”.