Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Calvo demana al PP que “partits com Vox no trepitgin els governs” ni tampoc se’ls convidi a “de-terminats debats”

ACN Barcelona – L’exvicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, en una conferència al ‘Foro Agendas Cruzadas Madrid-Barcelona’ del Círculo Ecuestre, ha demanat al PP que “partits com Vox no […]

Agències 24/01/2022

ACN Barcelona – L’exvicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, en una conferència al ‘Foro Agendas Cruzadas Madrid-Barcelona’ del Círculo Ecuestre, ha demanat al PP que “partits com Vox no trepitgin els governs” afegint que tampoc “se’ls ha de convidar a determinats debats”, una pràctica habitual en altres països europeus. Sobre la qüestió catalana, Calvo ha assenyalat que el govern espanyol “està sent responsable amb els problemes i necessitats de Catalunya”. Per la seva banda, Josep Antoni Duran i Lleida, exportàveu de CiU al Congrés i exlíder del partit, considera que la gestió de l’executiu espanyol “era molt necessària, però ha resultat insuficient”.

Durant la conferència, l’exlíder de CiU ha afirmat que “tot i que el procés hagi fallat, això no vol dir que la causa i els problemes no segueixin vigents”. Amb tot, Durant i Lleida considera que si Jordi Pujol hagués estat al capdavant del Govern català “la situació no hauria arribat on està”. “Pujol és independentista, però intel·ligent”, ha ironitzat. Tanmateix, l’exlíder social cristià apunta que el conflicte “encara durarà, i quan més duri, pitjor per a Catalunya i Espanya”.

Per altra banda, Carmen Calvo, sobre el PP, sosté que “si Soraya Sáez de Santamaría hagués seguit al capdavant del partit, el PP (de Pablo Casado) no hauria seguit la deriva que se segueix”.