Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Calvo defensa que Joan Carles de Borbó rebi “ajuda” amb recursos públics i insisteix que “no està fugat”

ACN Madrid.-La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha defensat aquest dimecres que el rei emèrit segueix disposant de recursos de l’Estat pel fet que és “excap de l’Estat” […]

Avatar
Agències 12/05/2021

ACN Madrid.-La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha defensat aquest dimecres que el rei emèrit segueix disposant de recursos de l’Estat pel fet que és “excap de l’Estat” i per tant “en la seva condició disposa de manera absolutament clara amb una ajuda d’existència” en forma de “seguretat i staff d’ajuda, cotxe i secretaria”. “Aquesta és l’ajuda que té el rei emèrit com a excap de l’Estat, entre la que hi ha els tres assistents” que l’acompanyen a Abu Dhabi, ha dit a la Comissió Constitucional del Congrés.

En tot cas ha volgut deixar clar que Joan Carles de Borbó no rep diners per “cap activitat pública”. També ha insistit que el rei emèrit “no està en fuga ni fugit de la justícia”. “El rei emèrit surt d’aquest país i deixa absolutament clar en una carta a Felip VI perquè marxa”, i “la seva estança al lloc on està no es finança amb recursos públics excepte els que rebria si estigués aquí”, i “no està encausat en cap moment a la justícia del nostre país”. Ha desvinculat les actuacions de Joan Carles de Borbó de la institució de la monarquia, i ha afirmat que el govern “té la responsabilitat de reflexionar” sobre “la transparència i el rendiment de comptes” de la Corona. “Hi estem treballant”, ha dit.