Dijous, 24 de setembre de 2020 - Edició 790
La República

Calviño veu “probablement inevitable” que hi hagi noves fusions al sector bancari espanyol

ACN Barcelona.-La ministra d’Economia i Transformació Digital, Nadia Calviño, considera “probablement inevitable” que hi hagi noves fusions al sector bancari espanyol, després de la que ultimen CaixaBank i Bankia. En […]

Avatar
Agències 16/09/2020

ACN Barcelona.-La ministra d’Economia i Transformació Digital, Nadia Calviño, considera “probablement inevitable” que hi hagi noves fusions al sector bancari espanyol, després de la que ultimen CaixaBank i Bankia. En una entrevista a la Cambra de Comerç dels EUA a Espanya, Calviño ha recordat que fa temps que el Banc Central Europeu insta les entitats a abordar el “procés de consolidació bancària” i en aquest sentit ha reflexionat que possiblement no es podrà evitar si es vol seguir comptant amb entitats solvents. De fet, Calviño ha recordat que la reestructuració del sector fa deu anys que dura, i ha considerat que això ha permès que en la crisi actual els bancs “siguin part de la solució i no del problema”.

La vicepresidenta tercera del govern espanyol també ha advertit, però, que aquest procés s’ha de produir “sense perdre en termes de competència i de protecció dels interessos dels consumidors”. En aquest sentit s’ha mostrat segura que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) analitzarà “totes les possibles implicacions de qualsevol operació de concentració” i adoptarà “les mesures necessàries” per assegurar que el sector financer segueix complint el rol de “canalitzar en bones condicions el finançament per al conjunt de l’economia, i molt especialment per a les petites i mitjanes empreses”.

Relacionats