Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Calviño veu “positives” les dades de l’EPA de tancament de 2020 i remarca que milloren les previsions

ACN Madrid.-La vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha afirmat que les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) de tancament del 2020 són “positives”. […]

Avatar
Agències 28/01/2021

ACN Madrid.-La vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha afirmat que les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) de tancament del 2020 són “positives”. “Confirma que l’ocupació va continuar recuperant-se el quart trimestre i la taxa d’atur es va reduir millorant les previsions”, ha dit Calviño aquest dijous al matí en una intervenció telemàtica organitzada per Nueva Economía Fórum. Segons la vicepresidenta econòmica, l’impacte de la segona i tercera onada ha estat “molt menor en l’economia” i això es tradueix en la “recuperació en la segona part de l’any” de “bona part” dels llocs de treball perduts durant el primer semestre.

“Les dades confirmen que les mesures que hem anat adoptant des del març estan sent eficaces” i donen “una bona base perquè la recuperació s’acceleri”, ha dit. Calviño ha apuntat que l’augment de l’ocupació en el quart trimestre de 2020 de 167.400 persones és el “segon major increment des de 2005” i que s’hagi arribat a 19,3 milions d’ocupats implica recuperar “el nivell de 2018”.La vicepresidenta també ha destacat una “estabilització” en el quart trimestre dels ERTO. Calviño ha remarcat que Espanya té una “notable flexibilitat i resiliència” i ha apuntat que seran claus en la recuperació, en un moment “d’intensa incertesa”, l’evolució de la pandèmia, de l’economia internacional i l’execució dels pressupostos estatals i del pla de recuperació.Sobre els fons europeus, Calviño ha explicat que aquest dijous viatja a Brussel·les per “canalitzar la fase final” del pla, que s’està finalitzant “per presentar-lo tan bon punt sigui legalment possible”. La vicepresidenta ha apuntat que la Comissió Europea treballa per “agilitzar el procediment per donar ajudes” en l’àmbit estatal.Calviño també ha explicat que treballa per trobar maneres “més àgils” perquè les petites i mitjanes empreses accedeixin a les ajudes per a la digitalització.Reforma laboral i pensionsPreguntada per la reforma laboral, Calviño ha defensat que no s’ha d’abordar aquesta qüestió “mirant al passat en termes de reforma i contrareforma” i “teixint i desteixint reformes que no han aconseguit solucionar els problemes” sinó que cal fer-ho amb “polítiques mirant al futur”. Sobre les pensions, la vicepresidenta ha assegurat que el govern espanyol sempre ha estat “compromès amb mantenir el poder adquisitiu”.OPA a NaturgySobre l’OPA d’un fons australià del 23% del capital de Naturgy, Calviño ha vist “prematur” pronunciar-se i ha insistit que el govern espanyol ha “d’analitzar en profunditat l’operació”. La vicepresidenta ha opinat que el fet que fons estrangers s’interessin per una empresa espanyola mostra que Espanya “és un país interessant amb perspectiva de creixement”.