Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Calviño preveu que l’impacte econòmic del coronavirus sigui “poc significatiu” si l’expansió és en el primer trimestre

ACN Barcelona.-La vicepresidenta tercera del govern espanyol, Nadia Calviño, preveu que l’impacte econòmic del coronavirus sigui “poc significatiu” si l’expansió del virus es limita al primer trimestre de l’any. En […]

Avatar
Agències 24/02/2020

ACN Barcelona.-La vicepresidenta tercera del govern espanyol, Nadia Calviño, preveu que l’impacte econòmic del coronavirus sigui “poc significatiu” si l’expansió del virus es limita al primer trimestre de l’any. En el mateix acte, la també ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital ha reiterat el “compromís” de l’executiu de Pedro Sánchez amb Barcelona “com un dels pols de desenvolupament i transformació digital” de l’Estat. Així mateix, Calviño ha manifestat el suport del govern espanyol al Digital Future Society, que va reunir aquest diumenge en la segona trobada a Barcelona a més de 300 experts per debatre sobre els impactes de la tecnologia a la societat i els reptes de la digitalització.

Després d’assistir a la reunió de ministres d’Economia i Finances del G20 a Riad, la ministra d’Assumptes Econòmics del govern espanyol ha anunciat que, en termes generals, els executius i organismes dels Estats membres preveuen un repunt de l’activitat econòmica el 2020 i 2021 després “d’uns anys d’alentiment”. Calviño ha reconegut que la recuperació es veu “amenaçada”, entre altres factors, per l’epidèmia del coronavirus si bé ha assegurat que és “massa d’hora” per avaluar-ne les conseqüències. En qualsevol cas, la vicepresidenta tercera del govern espanyol ha assegurat que l’impacte serà “relativament limitat” si l’expansió del virus es dona en el primer trimestre de l’any. En aquest context, ha recordat l’existència d’un “acord mundial” per adoptar mesures de prevenció i contenció per “minimitzar” el possible impacte de la malaltia. Calviño també ha volgut fer una crida a la “calma” i la “confiança en les decisions de les autoritats públiques, que actuaran amb rapidesa i eficiència si hi hagués un canvi en la situació de risc”. La ministra ha assegurat que el govern espanyol està en coordinació amb la resta d’estats per “protegir la seguretat” de la ciutadania i ha qualificat el sistema de sanitat públic de l’Estat com de “primera classe”. Barcelona, pol de transformació digitalEn el mateix acte i abans de visitar l’edifici Pier01, de Barcelona Tech City, Calviño ha destacat la importància de donar suport al procés de “transformació digital”, des de l’augment a la productivitat de les empreses fins als “valors democràtics”. “Hem de garantir un procés de transformació digital que posi la persona en el centre i millori el benestar de les nostres societats si volem que sigui un procés que redundi en un benefici per als nostres fills i néts”, ha afirmat la també ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital. “Aquest és l’objectiu en el qual estem treballant i pel qual hem impulsat el Digital Future Society”, ha manifestat. En aquest context, la vicepresidenta tercera del govern espanyol ha celebrat la “coordinació fructífera” entre les administracions estatal, autonòmica i local a l’hora de donar suport a iniciatives com el Barcelona Tech Spirit, el congrés de ‘startups’ impulsat pel Barcelona Tech City després de la cancel·lació del 4YFN. El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, també ha aplaudit la celebració del Digital Future Society com un fòrum de debat sobre l’humanisme tecnològic. “Des de Barcelona, volem parlar d’innovació però també d’inclusió, que ningú quedi enrere d’aquesta revolució tecnològica”, ha afirmat. Collboni, que s’ha referit al Barcelona Tech City com el “quilòmetre zero” de l’ecosistema emprenedor de la ciutat, que va reaccionar de manera “espontània i decidida” a la cancel·lació del Mobile World Congress (MWC).