Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Calviño preveu enviar el pla de recuperació a la UE el primer trimestre i que la implementació “s’acceleri” el tercer

ACN Madrid.-La vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha afirmat que preveu enviar el pla de recuperació a la Unió Europea “al llarg del primer […]

Avatar
Agències 29/01/2021

ACN Madrid.-La vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha afirmat que preveu enviar el pla de recuperació a la Unió Europea “al llarg del primer trimestre” d’aquest any i que la seva implementació “s’acceleri a partir del tercer trimestre”. Calviño ha dit que encara s’estan “ultimant els procediments formals de ratificació, adopció i publicació dels textos legals en l’àmbit comunitari” i que Espanya ho presentarà “un cop culmini aquest procés formal”. “Mentrestant el govern segueix avançant en els treballs de preparació del contingut del nostre document en estreta col·laboració amb la Comissió Europea”, ha dit en una compareixença aquest divendres a la comissió d’Afers Econòmics del Congrés.

Calviño ha explicat que està previst que el funcionament dels fons impliqui un pagament de prefinançament d’aproximadament 10.000 milions d’euros per a Espanya en el moment que s’aprovi el pla de recuperació. La vicepresidenta ha remarcat que “la CE encara està treballant en els detalls del calendari i els procediments”.A banda, la vicepresidenta ha destacat l’augment del 0,4% del PIB espanyol el quart trimestre de l’any passat. Calviño ha remarcat que “la realitat ha millorat les previsions”, ja que “cap analista esperava un creixement intertrimestral positiu el quart trimestre donades les circumstàncies”. Calviño ha dit que l’economia ha tingut “una evolució positiva la segona part de l’any”.”La segona i tercera onada no ha tingut efectes econòmics tan profunds com la primera”, ha dit, i ha subratllat que “la resposta fiscal i monetària ha evitat danys profunds permanents i dona una bona base per a la recuperació el 2021”.