Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Calviño no preveu demanar els 70.000 MEUR en crèdits europeus a curt termini però no ho descarta en una segona fase

ACN Madrid.-La vicepresidenta tercera d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha explicat que el govern espanyol no preveu demanar en el curt termini els 70.000 milions d’euros en crèdits que li pertoquen […]

Avatar
Agències 19/10/2020

ACN Madrid.-La vicepresidenta tercera d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha explicat que el govern espanyol no preveu demanar en el curt termini els 70.000 milions d’euros en crèdits que li pertoquen del repartiment dels fons europeus perquè l’executiu vol prioritzar les transferències en els tres primers anys. Tanmateix, Calviño ha negat que descartin sol·licitar-los i manté oberta la possibilitat de recórrer als crèdits en una segona fase “si fa falta més”. Sobre les transferències amb les quals ja compten per als pressupostos de l’any que ve, Calviño ha confiat que acabaran arribant malgrat el bloqueig de les negociacions per molt que assumeix que no estaran disponibles l’1 de gener del 2021.

“Confio que en breu hi haurà un acord”, ha dit. La vicepresidenta ha recordat que l’executiu espanyol està preparat perquè arribin al llarg de l’any que ve i veu “imprescindible” poder fer aquestes inversions. “No podem permetre’ns esperar”, ha afirmat.Creixement PIBLa vicepresidenta tercera ha insistit que l’escenari actual és “d’altíssima incertesa” i ha admès que amb els rebrots de la segona onada de coronavirus el creixement durant el quart trimestre de 2020 serà de “menor intensitat” que el del tercer trimestre. Tot i això, Calviño ha opinat que no serà un problema “mentre es mantingui el creixement”.PressupostosCalviño ha remarcat la importància d’aprovar els pressupostos per al 2021 i ha apostat per aprovar-los amb el “màxim suport parlamentari” i dialogar perquè l’arc parlamentari sigui “el més ampli possible”.Sou funcionarisLa vicepresidenta ha evitat concretar si s’augmentarà el sou dels funcionaris però ha afirmat que el “compromís” del govern espanyol amb el sector públic és “evident”.