Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Calviño espera que la presència de Giró al CPFF sigui un “símptoma d’un canvi d’actitud del Govern”

ACN Madrid.-La vicepresidenta primera i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha esperat que la presència del conseller d’Economia, Jaume Giró, al Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) d’aquest dimecres […]

Avatar
Agències 28/07/2021

ACN Madrid.-La vicepresidenta primera i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha esperat que la presència del conseller d’Economia, Jaume Giró, al Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) d’aquest dimecres sigui un “símptoma d’un canvi d’actitud del Govern”. En una entrevista a RNE, Calviño ha remarcat que l’executiu espanyol aposta pel “diàleg” i té la “mà absolutament estesa per incorporar a tots”. Segons la vicepresidenta, la ciutadania vol que totes les administracions estiguin centrades en la recuperació econòmica i és una “molt bona notícia” que les autonomies “se sumin al projecte de futur”. Calviño també ha esperat que finalment el president de la Generalitat, Pere Aragonès, assisteixi a la Conferència de Presidents de divendres.

“Espero que tots els representants de les comunitats autònomes hi siguin divendres. Es parlarà de temes molt importants”, ha apuntat. Tanmateix, Calviño ha desvinculat la trobada multilateral de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat de dilluns que ve. “No s’han de barrejar coses”, ha dit.Augmentar l’SMICalviño ha tornat a obrir la porta a un possible augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) a partir del setembre, però ho ha condicionat a l’evolució del mercat de treball. La vicepresidenta primera ha afirmat que el conjunt de l’executiu està compromès amb la millora de les condicions laborals, però ha reiterat que cal actuar amb “prudència” a causa de la situació “d’incertesa” generada per la pandèmia.