Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Calviño diu que no hi ha “solució miraculosa” per reduir el preu del lloguer i veu “molt raonable” la proposta d’Ábalos

ACN Madrid.-La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Nadia Calviño, ha remarcat que “no hi ha una solució miraculosa” per reduir el preu dels lloguers i ha defensat que José Luis […]

Agències 18/03/2021

ACN Madrid.-La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Nadia Calviño, ha remarcat que “no hi ha una solució miraculosa” per reduir el preu dels lloguers i ha defensat que José Luis Ábalos ha fet una proposta “molt raonable per complir l’acord de govern”. Segons Calviño, les bonificacions fiscals “funcionen”. D’altra banda, la vicepresidenta ha dit que la sortida de Pablo Iglesias de l’executiu “no canviarà” la dinàmica dins el Consell de Ministres, ja que es mantindrà la coordinació que hi havia fins ara en matèria econòmica. “No veig un canvi en substància”, ha dit aquest dijous al matí en una entrevista a Onda Cero.

Preguntada per si espera canvis en la comunicació pública, Calviño ha dit que caldrà veure “com canvia l’actitud” d’Unides Podem i si hi haurà menys “soroll”.En relació amb la negociació sobre la reforma laboral amb els agents socials, Calviño ha defensat que cal abordar els problemes del mercat laboral espanyol de forma global i fer un “conjunt” de reformes per a les quals veu “bona voluntat” de patronal i sindicats. Segons Calviño, cal negociar la “substància” i anar més enllà “d’eslògans” sobre la derogació.Entre els àmbits a abordar, simplificar la tipologia de contractes i plantejar que el contracte estable sigui “el normal”. També es mantindria el temporal, el de formació i els fixos discontinus. També ha dit que cal abordar com establir els ERTO com a “sistema permanent”.