Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Calviño diu que “la fase de recuperació ja s’ha iniciat” i veu “un canvi de tendència” des de la fi de la “hibernació”

ACN Madrid.-La vicepresidenta tercera i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha afirmat que “la fase de recuperació ja s’ha iniciat” i es detecta un “canvi de tendència” en els indicadors […]

Avatar
Agències 17/06/2020

ACN Madrid.-La vicepresidenta tercera i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha afirmat que “la fase de recuperació ja s’ha iniciat” i es detecta un “canvi de tendència” en els indicadors econòmics des de la fi de la “hibernació”. Calviño ha destacat que un milió de treballadors ja ha sortit dels ERTO i hi ha prop de 300.000 nous afiliats a la Seguretat Social per compte aliè. Durant la sessió de control al Congrés aquest dimecres, la vicepresidenta econòmica ha defensat que les mesures del govern espanyol han estat “tremendament importants” i “eficaces”. Calviño ha dit que hi ha “incertesa” però que la previsió és que a la “caiguda intensa” del PIB seguirà una segona part de l’any de recuperació i l’any vinent hi haurà un “creixement intens”.

Calviño ho ha dit en resposta a la pregunta del portaveu parlamentari de Vox, Iván Espinosa de los Monteros, que ha qüestionat la resposta del govern espanyol a la crisi econòmica i ha criticat el “retard” en les ajudes, una manca de “contundència” d’aquestes i declaracions d’alguns ministres que “ataquen” sectors, com el turístic.