Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Calviño diu que la dada d’IPC és “inacceptable” i l’atribueix a l’electricitat i els hidrocarburs

ACN Madrid – La vicepresidenta primera del govern espanyol, Nadia Calviño, ha qualificat aquest dimecres d’”inacceptable” la dada de l’IPC del mes de març, que se situa al 9,8% a […]

Agències 13/04/2022

ACN Madrid – La vicepresidenta primera del govern espanyol, Nadia Calviño, ha qualificat aquest dimecres d'”inacceptable” la dada de l’IPC del mes de març, que se situa al 9,8% a l’Estat i al 9,5% a Catalunya, la més alta en 37 anys. En una entrevista al Canal Extremadura, Calviño ha afirmat que la causa fonamental de l’increment és l’energia: l’electricitat i els hidrocarburs. Ha assegurat que el seu govern està fent tot el que pot per reduir-la, i ha posat com a exemple el descompte de la benzina i el dièsel de 20 cèntims que paguen les arques públiques, però ha recordat que també “és important que les petroleres contribueixin a fer-lo baixar”. “Als mercats internacionals el preu ja baixa i s’ha de notar a la butxaca de la gent”, ha dit.

Calviño també ha afirmat que els pensionistes poden estar “tranquils” perquè s’ha establert per llei que les pensions s’actualitzaran amb la dada de l’IPC, i el govern espanyol “compleix els compromisos i fa el que diu”. “Això és fonamental per a la confiança dels ciutadans, i per descomptat que es complirà amb el que diu la llei i el que van demanar tots els partits al Congrés encara que alguns ara diuen que es revisi”.