Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Calviño diu que Brussel·les els ha demanat aclarir “qüestions tècniques menors” del pla de recuperació

ACN Brussel·les.-La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Nadia Calviño, ha assegurat aquest divendres que la carta que ha enviat la Comissió Europea al govern espanyol demana aclariments de “qüestions tècniques […]

Avatar
Agències 21/05/2021

ACN Brussel·les.-La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Nadia Calviño, ha assegurat aquest divendres que la carta que ha enviat la Comissió Europea al govern espanyol demana aclariments de “qüestions tècniques menors” sobre el pla de recuperació. En una roda de premsa posterior a la reunió a Lisboa dels minisitres de Finances de l’eurozona, Calviño ha subratllat que l’executiu europeu ha enviat una carta per demanar aclariments a tots els estats que han presentat els seus plans i que el de l’Estat és “probablement el que menys aclariments addicionals necessita”.

Pel que fa als fons europeus, Calviño veu “prioritari” que comencin a arribar al juliol. Ara per ara no tots els estats membre han ratificat la decisió de recursos propis, un pas necessari perquè l’executiu europeu pugui començar a emetre deute per finançar el fons de recuperació de 750.000 milions d’euros. El calendari de la Comissió, però, preveu que tots els països hagin acabat el procés al juny. Malgrat el “creixent optimisme” sobre la recuperació, Calviño ha celebrat l’aposta de l’Eurogrup per evitar una “retirada prematura” dels estímuls econòmics. “Prendre mesures de manera coordinada és fonamental”, ha dit la vicepresidenta econòmica, que ha remarcat que la sortida de la crisi està sent “molt diferent a l’anterior”.