Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Calviño defensa la “confidencialitat” de les converses per a la fusió de CaixaBank i Bankia

ACN Brussel·les.-La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Nadia Calviño, ha defensat aquest dilluns la “confidencialitat” de les converses per a la fusió de CaixaBank i Bankia. “Quan s’està produint una […]

Agències 07/09/2020

ACN Brussel·les.-La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Nadia Calviño, ha defensat aquest dilluns la “confidencialitat” de les converses per a la fusió de CaixaBank i Bankia. “Quan s’està produint una fusió, un dels elements fonamentals és la confidencialitat. Hi ha una enorme restricció d’informació”, ha dit Calviño per justificar que Podem no estès al cas de la possible fusió en una atenció a mitjans després d’una reunió amb els eurocomissaris econòmics a Brussel·les. En les trobades, la vicepresidenta econòmica ha informat els eurocomissaris de “l’estat de les converses” per a la fusió i ha constatat “l’interès” per part de l’executiu europeu en “com es desenvolupa el procés”.

“Suposa un primer pas per a la reestructuració del sistema financer que tant el BCE com la Comissió fa temps que demanen”, ha dit.Pel que fa al paper del govern espanyol, Calviño ha dit que l’executiu espanyol “prendrà les decisions oportunes atenent a l’interès general, cosa que es concreta en maximitzar el valor de la part de l’Estat dins de l’entitat i en donar suport a l’estabilitat financera”. “Aquests són els principis que guiaran l’acció del govern”, ha assenyalat.Les reunions de Calviño amb els eurocomissaris també s’han centrat en els 140.000 milions d’euros que rebrà Espanya del Fons de Recuperació. En aquest sentit, la vicepresidenta econòmica ha dit que els eurocomissaris l’han traslladat la “importància” de tenir un pressupost per a l’any que ve.”Necessitem uns pressupostos que reflecteixin la realitat i les necessitats del país i que ens permetin articular l’acció a nivell nacional amb l’absorció dels fons comunitaris”, ha dit Calviño, que ha remarcat que no ha parlat amb els eurocomissaris de “cap altra alternativa que tenir uns pressupostos com abans millor”.