Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Calviño crida a evitar “situacions injustes” i diu que cal fer una “reflexió global” sobre el finançament autonòmic

ACN Barcelona.-La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Nadia Calviño, s’ha mostrat partidària aquest dijous, en ple debat sobre si existeix ‘dumping fiscal’ a la Comunitat de Madrid, d’evitar “situacions injustes” […]

Avatar
Agències 03/12/2020

ACN Barcelona.-La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Nadia Calviño, s’ha mostrat partidària aquest dijous, en ple debat sobre si existeix ‘dumping fiscal’ a la Comunitat de Madrid, d’evitar “situacions injustes” i que “hi hagi actituds que el que facin és detreure activitat econòmica en altres regions d’Espanya”. “La nostra posició a Europa és molt forta defensant una coherència i harmonització fiscal. El mateix hem de fer al nostre país”, ha comentat Calviño. En una entrevista a Telecinco, la vicepresidenta econòmica ha subratllat que el 2021 serà un “bon moment per asseure’s i fer una reflexió global” en relació al sistema de finançament autònomes i ha evitat referir-se a la Comunitat de Madrid com un paradís fiscal.

En l’entrevista, la ministra ha recordat que en les reunions periòdiques a Europa sempre ha defensat que cal evitar que països o regions tracin de competir o atraure activitat econòmica a baixant impostos de societats –en referència a Holanda, Irlanda o Luxemburg- on els seus règims “atrauen grans volums d’empreses”. Per això, ha defensat que la mateixa coherència s’apliqui entre les comunitats autònomes i l’any que ve la ministra d’Hisenda, Maria Jesús Montero, lideri una negociació per abordar el finançament autonòmic.Per Calviño és “evident” i “necessari” que totes les comunitats autònomes revisin els elements de finançament que s’han anat acumulant al llarg dels anys i els seus diferents mecanismes i ha demanat que al mateix temps es tinguin en compte les “prioritats del país i “no quedar-se en un element o un altre”.D’altra banda, la ministra i vicepresidenta de l’executiu ha subratllat que l'”obsessió des del primer moment” del govern espanyol ha sigut el mercat laboral i ha elogiat la figura dels ERTO “per esmorteir l’impacte” de la crisi. “Des de l’estiu, el marcat laboral està tenint gran capacitat de recuperació”, ha defensat la ministra, que ha afegit que l’afiliació del novembre segueix la senda de l’octubre i també ho està fent els primers dies d’aquest mes. “S’han recuperat dues terceres parts de l’ocupació destruïda en la primera onada, ha assegurat Calviño, que segons ha insistit, espera un “creixement notable” per al 2021.