Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Calviño creu que l’economia espanyola encara té marge per créixer més enllà de les previsions

ACN Brussel·les – La vicepresidenta primera del govern espanyol, Nadia Calviño, creu que l’economia espanyola encara té marge per créixer més enllà de les previsions actuals, que situen la millora […]

Agències 03/10/2022

ACN Brussel·les – La vicepresidenta primera del govern espanyol, Nadia Calviño, creu que l’economia espanyola encara té marge per créixer més enllà de les previsions actuals, que situen la millora del PIB al voltant del 4,4% per aquest 2022. En una atenció als mitjans prèvia a la reunió dels ministres de finances de l’eurozona –l’Eurogrup- celebrada a Luxemburg, Calviño ha assegurat que les estimacions actuals són “prudents” i confia que l’Estat tanqui l’exercici amb una variació superior. En relació amb aquesta qüestió, la també vicepresidenta del govern espanyol ha detallat que l’executiu està tenint en compte totes les dades per donar “els últims retocs” al projecte de pressupostos del 2023, que s’enviarà a Brussel·les abans del 15 d’octubre.

Durant la mateixa atenció, Calviñó ha remarcat un cop més la importància de continuar donant suport al teixit empresarial en plena crisi energètica però, alhora, complir amb les exigències fiscals definides per les regles comunes. En aquest sentit, ha subratllat la necessitat que tenen els països de l’eurozona i del conjunt de la Unió Europea d’actuar “units”, fent referència a la decisió recent d’Alemanya d’incrementar en 200.000 milions d’euros el seu paquet d’ajudes energètiques.

Per la vicepresidenta espanyola, la solució a la crisi energètica passa per actualitzar el mercat de formació de preus, imposar un topall al preu del gas, apostar per les compres conjuntes d’energia i reforçar les interconnexions.

Precisament sobre les interconnexions Calviño també ha fet una breu referència, assegurant que en la reunió dels pròxims dos dies parlarà sobre aquesta qüestió amb el ministre de finances, Bruno Le Maire, després que França mostrés el seu rebuig al projecte del Midcat.