Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Calviño confia reprendre “com abans millor” la senda de creixement de l’SMI

ACN Brussel·les.-La vicepresidenta primera del govern espanyol, Nadia Calviño, ha assegurat aquest dimarts que confia reprendre “com abans millor” la senda de creixement del Salari Mínim Interprofessional (SMI). En una […]

Avatar
Agències 13/07/2021

ACN Brussel·les.-La vicepresidenta primera del govern espanyol, Nadia Calviño, ha assegurat aquest dimarts que confia reprendre “com abans millor” la senda de creixement del Salari Mínim Interprofessional (SMI). En una compareixença al comitè d’Economia de l’Eurocambra, Calviño ha dit que la “prioritat” és la recuperació econòmica i la creació de llocs de treball, però ha apuntat que si “la situació continua en la senda positiva” es podrà reprendre “com abans millor la senda d’augment de l’SMI”. D’altra banda, la vicepresidenta primera ha afirmat que estan “revisant els projectes d’inversió idonis” per utilitzar els préstecs europeus.

Poc després de l’aprovació definitiva del pla de recuperació espanyol, que només inclou les transferències, Calviño ha dit que Espanya demanarà els préstecs per finançar inversions “amb una quantitat que no està determinada”. Per exemple, ha explicat la vicepresidenta primera, per finançar el sistema d’ERTO permanent. “Estem en procés d’analitzar totes aquestes inversions per demanar els préstecs. Volem utilitzar els diners de la manera més eficient possible”, ha subratllat. D’altra banda, Calviño ha argumentat que el pla espanyol concentra les inversions en els tres primers anys per evitar-ne una “caiguda”, tal com va passar en la crisi financera. “És ara quan hem d’impulsar la inversió pública i mobilitzar la privada per evitar la caiguda de la inversió que ha caracteritzat crisis anteriors”, ha dit. “Durant molts anys no hem sigut capaços d’invertir el que calia. Necessitem absolutament omplir aquesta bretxa d’inversió”, ha dit Calviño, que també s’ha compromès a “recuperar” la tendència a la reducció del deute.