Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

Calviño celebra que les previsions marquin que l’economia d’Espanya creixerà més que els països de l’entorn el 2023

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – La vicepresidenta i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha celebrat aquest dilluns que les previsions de la Comissió Europea i de l’OCDE marquin que l’economia d’Espanya creixerà l’any vinent més que la dels països de l’entorn. Després d’una jornada de reunions a Brussel·les amb diferents homòlegs europeus, Calviño ha dit en declaracions als mitjans que les previsions econòmiques d’aquests organismes són “clares” pel que fa a un alentiment del creixement econòmic però també “pel que fa al fort creixement que s’ha registrat a Espanya l’any passat” així com per a unes previsions de creixement “molt superiors” a la dels països veïns.

L’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) preveu que l’economia espanyola tanqui el 2022 amb un creixement del 4,4%, tres dècimes més respecte a les estimacions que va publicar al juny, quan situava l’alça del PIB en el 4,1%.

Publicitat

No obstant això, l’organisme rebaixa en set dècimes la millora de l’economia per al 2023, fins a l’1,5%. Per altra banda, preveu una inflació mitjana del 9,1% aquest any a l’Estat, una taxa superior a les darreres previsions (+8,1%) i un punt per sobre la mitjana de l’eurozona (+8,1%).

Calviño, que també ha acusat el PP de voler “desmantellar l’estat del benestar”, en relació a la “cursa” de les autonomies on governa per baixar impostos, ha confiat que Itàlia continuarà essent un país “constructiu” i “proeuropeu” amb el nou govern que liderarà la ultradretana Giorgia Meloni.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió