Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Calviño celebra que les previsions marquin que l’economia d’Espanya creixerà més que els països de l’entorn el 2023

ACN Brussel·les – La vicepresidenta i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha celebrat aquest dilluns que les previsions de la Comissió Europea i de l’OCDE marquin que […]

Agències 26/09/2022

ACN Brussel·les – La vicepresidenta i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha celebrat aquest dilluns que les previsions de la Comissió Europea i de l’OCDE marquin que l’economia d’Espanya creixerà l’any vinent més que la dels països de l’entorn. Després d’una jornada de reunions a Brussel·les amb diferents homòlegs europeus, Calviño ha dit en declaracions als mitjans que les previsions econòmiques d’aquests organismes són “clares” pel que fa a un alentiment del creixement econòmic però també “pel que fa al fort creixement que s’ha registrat a Espanya l’any passat” així com per a unes previsions de creixement “molt superiors” a la dels països veïns.

L’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) preveu que l’economia espanyola tanqui el 2022 amb un creixement del 4,4%, tres dècimes més respecte a les estimacions que va publicar al juny, quan situava l’alça del PIB en el 4,1%.

No obstant això, l’organisme rebaixa en set dècimes la millora de l’economia per al 2023, fins a l’1,5%. Per altra banda, preveu una inflació mitjana del 9,1% aquest any a l’Estat, una taxa superior a les darreres previsions (+8,1%) i un punt per sobre la mitjana de l’eurozona (+8,1%).

Calviño, que també ha acusat el PP de voler “desmantellar l’estat del benestar”, en relació a la “cursa” de les autonomies on governa per baixar impostos, ha confiat que Itàlia continuarà essent un país “constructiu” i “proeuropeu” amb el nou govern que liderarà la ultradretana Giorgia Meloni.