Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

Calviño celebra la revisió a l’alça per part de l’OCDE sobre el PIB espanyol: “S’alinea amb les previsions del govern”

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – La vicepresidenta primera del govern espanyol, Nadia Calviño, ha celebrat la revisió a l’alça que ha fet l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) sobre la previsió de creixement del PIB espanyol, que estima una millora del 2,1% per aquest 2023. “Les dades estan alineades amb les previsions del govern espanyol”, ha assenyalat, recordant que l’OCDE també apunta a una reducció de la inflació més ràpid de l’anticipat. Per altra banda, Calviño ha parlat sobre l’addenda al pla de recuperació aprovada aquest dimarts pel Consell de Ministres, un document que ara ha d’avaluar la Comissió Europea. Segons la dirigent socialista, Brussel·les presentarà la seva opinió després de les eleccions generals del 23 de juliol.

En línia amb les declaracions que va fer ahir, la també ministra d’Assumptes Econòmics ha defensat que l’enviament de l’addenda és “un exercici de responsabilitat” i ha posat en valor el fet que inclogui “totes les contribucions” que s’han rebut de les comunitats autònomes, els agents socials i els diferents grups polítics.

Publicitat

En aquest sentit, i malgrat que el document es pot modificar en cas d’un canvi de govern després de les eleccions, Calviño ha reivindicat la tasca de Sánchez al capdavant de l’executiu espanyol. “Seria bo mantenir aquest lideratge; és el millor per Espanya i per Europa tenir un govern encapçalat per Sánchez, que ha tingut molt pes en els debats europeus”, ha declarat en una atenció els mitjans des de Brussel·les.

En clau europea, la vicepresidenta també s’ha referit a l’impacte de les eleccions generals sobre la presidència espanyola del Consell de la UE. En relació amb aquesta qüestió, Calviño s’ha compromès a fer “tot el possible” per avançar en expedients com el pacte per les regles fiscals i ha apuntat que el “lideratge” que ha portat Espanya durant els últims mesos en diverses carteres la situen “en una bona posició” de cara als pròxims mesos.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió