Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

Calviño atribueix a l’alentiment de les economies europees la caiguda del PIB del 2024 prevista pel Banc d’Espanya

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – El govern espanyol considera que les previsions econòmiques mantenen un “creixement positiu” tot i la desacceleració prevista pel Banc d’Espanya, que ha rebaixat quatre dècimes l’avenç del PIB del 2024, fins a l’1,8%. En una atenció als mitjans a Brussel·les, la vicepresidenta primera i ministra d’Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, ha atribuït aquesta rebaixa a la pèrdua de dinamisme dels socis europeus. “Indubtablement l’economia espanyola es veu afectada per l’alentiment de les economies europees perquè són els nostres principals mercats d’exportació”, ha dit. La ministra ha defensat, però, que tots els organismes preveuen que l’economia espanyola “sigui de les que més creix no només el 2023 sinó el 2024”.

En aquest sentit, Calviño ha apuntat que l’informe de l’organisme “situa a Espanya com una de les grans economies de la UE”. A més, ha recordat que recentment l’Institut Nacional d’Estadística ha confirmat que l’Estat va tenir una recuperació econòmica “encara més forta de l’estimada”, amb un increment del 6,4% del PIB el 2021 i del 5,8% el 2022. Alhora, ha destacat que les projeccions per aquest any se situen entre el 2,2% de la Comissió Europea i el 2,3% de l’Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) que s’ha donat a conèixer aquest dimarts.

Publicitat

La ministra d’Assumptes Econòmics ha posat de relleu que les previsions també apuntin que no només Espanya serà l’economia que més creixi sinó la que té una inflació més baixa en un context de debilitament econòmic per l’efecte dels costos energètics i l’alça dels tipus d’interès.  

“L’economia espanyola destaca per la fortalesa del seu creixement econòmic, la contenció de la inflació i, per tant, es confirma que la nostra política econòmica funciona”, ha afegit.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió