Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Calviño afirma que posarà en marxa “un nou marc d’ajudes” per al teixit empresarial en les pròximes setmanes

ACN Madrid.-La vicepresidenta d’Afers Econòmics del govern espanyol, Nadia Calviño, ha afirmat que posarà en marxa “un nou marc d’ajudes” per al teixit empresarial en les pròximes setmanes. D’una banda, […]

Avatar
Agències 09/02/2021

ACN Madrid.-La vicepresidenta d’Afers Econòmics del govern espanyol, Nadia Calviño, ha afirmat que posarà en marxa “un nou marc d’ajudes” per al teixit empresarial en les pròximes setmanes. D’una banda, Calviño ha explicat que habilitarà les administracions públiques, especialment autonomies i ajuntaments, a “anar una mica més enllà” amb ajudes directes i “cobrir una part dels costos de les empreses”. De l’altra, la vicepresidenta ha parlat de “mesures de més envergadura des del punt de vista econòmic, financer i fiscal” a través de l’ICO per “seguir alleugerint la càrrega de les empreses”. Més enllà de l’ampliació de les moratòries de crèdits, “ara podem anar un pas més enllà amb el nou marc que ens ha donat la Comissió Europea”, ha dit.

“Espero que el nou marc d’ajudes estigui aviat en vigor”, ha afirmat aquest dimarts al matí en una entrevista a ‘SER Catalunya’. Calviño ha remarcat que s’està entrant en “una fase diferent” en la qual després de tants mesos de crisi del coronavirus les empreses poden tenir problemes de solvència. Per això, “cal preparar un altre tipus de suport per reforçar la solvència empresarial” i completar “l’arsenal de mesures perquè segueixin sent efectives”.Preguntada per l’efecte de la tercera onada en l’economia, Calviño ha subratllat que la pandèmia és el principal factor que determina el creixement però ha dit que està tenint un impacte “molt menor” que les dues anteriors.Sobre la proposta electoral d’alguns partits d’excloure de les empreses de l’Íbex-35 de determinats concursos públics, Calviño ho ha considerat “absurd” i ha dit que cal evitar aquesta mena de “prejudicis” i “deixar enrere la confrontació”.