Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Calvet vol tornar a tramitar el decret llei de mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge abans que acabi l’any

ACN Barcelona.-El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat que vol presentar la memòria preliminar i tornar a tramitar el decret llei 5/2019 de mesures urgents per millorar […]

Avatar
Agències 26/06/2019

ACN Barcelona.-El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat que vol presentar la memòria preliminar i tornar a tramitar el decret llei 5/2019 de mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge abans que acabi l’any. Així ho ha explicat durant el ple d’aquest dimecres a la tarda, en una interpel·lació al grup parlamentari del PSC-Units. Calvet vol modernitzar la legislació “dispersa” en matèria d’habitatge, tenint en compte les que ja hi ha dels anys 2007, 2015 i 2016. El conseller ha dit que, després de diverses converses amb grups i entitats, el Govern recuperarà el decret llei que es va retirar per manca de suports al Parlament.

El conseller ha reconegut que van faltar una o dues setmanes de “gestió política” per enllestir aquest decret “urgent”. Calvet, alhora, ha lamentat que el ple hagi tombat avui el decret del Govern per limitar el preu del lloguer amb el rebuig de tota l’oposició.La Mesa del Parlament va ratificar el 10 d’abril la retirada de l’ordre del dia del Ple de la cambra del punt que havia de debatre i votar la validació o derogació del decret del Govern sobre mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge. Calvet va fer saber un dia abans al Consell Executiu la seva intenció de retirar aquest punt davant una possible manca de suports, i el Govern va decidir ajornar la validació del decret fins a després del període electoral per intentar que pugui reeixir amb èxit.