Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Calvet replica a Colau i defensa que el Govern ha fet un esforç “importantíssim” per estendre la xarxa ferroviària

ACN Barcelona.-El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha assegurat aquest divendres que el Govern ha fet un “esforç importantíssim” en l’extensió de la xarxa ferroviària tot i les […]

Avatar
Agències 05/04/2019

ACN Barcelona.-El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha assegurat aquest divendres que el Govern ha fet un “esforç importantíssim” en l’extensió de la xarxa ferroviària tot i les “dificultats financeres”, en resposta a les crítiques de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que l’ha acusat de bloquejar projectes de mobilitat importants per la ciutat, com l’L9 del metro i a la unió del tramvia de l’avinguda Diagonal. Segons Calvet, la Generalitat treballa per aconseguir “el millor transport públic” per Barcelona, l’àrea metropolitana i Catalunya. El conseller ha posat com a exemple les prolongacions del servei de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Terrassa i Sabadell i l’adquisició de 15 trens per a la línia Barcelona-Vallès, a més de les noves estacions de l’L10 Sud de Foc i Foneria i Provençana.

També ha recordat que el Govern té previst rebre un crèdit del Banc Europeu d’Inversions (BEI) per acabar el tram central de l’L9, un tràmit que “no és fàcil d’aconseguir ni d’encaixar” en els comptes de la Generalitat. A més, el titular de Territori ha remarcat que Catalunya té un dèficit fiscal d’uns 16.000 milions d’euros, amb els quals “es podria tenir una millor política de transport públic i habitatge”. “Hi ha gent que els molesta que en parlem però hem de recordar-ho sempre”, ha afegit, abans d’opinar que la manera d’aconseguir “el millor país possible” és que Catalunya esdevingui una república i disposi de “tots els recursos” que genera.