Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Calvet rebutja establir una moratòria per als macroprojectes de renovables “perquè s’està en emergència climàtica”

ACN Barcelona.-El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, ha rebutjat aquest dijous establir una moratòria per als macroprojectes de renovables “perquè s’està en emergència […]

Avatar
Agències 13/05/2021

ACN Barcelona.-El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, ha rebutjat aquest dijous establir una moratòria per als macroprojectes de renovables “perquè s’està en emergència climàtica”. “El decret de renovables ens ha fet moure, per fi, després de deu anys d’aturada total i de quedar a la cua d’Europa”. Calvet ha assegurat que el decret es pot millorar publicitant més els criteris o fent participar més les administracions locals. La CUP, per la seva banda, ha criticat el decret del Govern i el conseller els ha retret que el seu plantejament els porta a la “paràlisi” i dóna un missatge “nefast”. “Quan es demana derogacions i moratòries, ningú no es pregunta que li passarà a l’agricultura o al paisatge”, ha dit.

El conseller també ha lamentat que fan falta més projectes d’estalvi, d’eficiència, d’autoconsum, cooperatius i en les infraestructures, tot i que també fan falta nous parcs eòlics i fotovoltaics, ha dit. “Hem vist 100 propostes eòliques, 200 propostes fotovoltaiques i un 45% les hem declarat inviables”, ha afirmat.