Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Calvet demana a l’Estat que assoleixi un “dèficit tarifari ambiental” per fomentar el transport ferroviari sostenible

ACN Barcelona – El president del Port de Barcelona, Damià Calvet, ha demanat a l’Estat que assumeixi un “dèficit tarifari ambiental” per fomentar el transport ferroviari de mercaderies i desincentivi […]

Agències 18/02/2022

ACN Barcelona – El president del Port de Barcelona, Damià Calvet, ha demanat a l’Estat que assumeixi un “dèficit tarifari ambiental” per fomentar el transport ferroviari de mercaderies i desincentivi el transport per carretera. En una xerrada organitzada pel Cercle d’Infraestructures, Calvet ha apuntat que la pujada del preu de l’electricitat –al voltant d’un 25% per al transport ferroviari- i l’alliberament dels peatges ha impulsat novament l’ús de camions, una alternativa que va “en detriment de la sostenibilitat”. En aquest sentit, ha proposat que els costos del preu de l’energia no es traslladin directament als ‘slots’ ferroviaris i s’apliquin bonificacions ecològiques per als operadors que apostin per afavorir la intermodalitat marítima i ferroviària.

“Si no, totes les iniciatives que proposem en matèria de sostenibilitat es desfan”, ha comentat. Per altra banda, el president el port també ha demanat que s’apliqui una estratègia de reducció d’emissions a nivell global per evitar el trasllat de les emissions a països tercers. “Hem de dotar-nos d’una norma global que aconsegueixi una reducció efectiva de les emissions i eviti la pèrdua de tràfic als ports”, ha apuntat. En aquest sentit, ha subratllat la importància d’una actuació conjunta per tal d’evitar la creació de “paradisos contaminants”.