Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Calvet defensa les obres de millora de Plaça Espanya per convertir l’estació en un “hub” de la mobilitat

ACN Barcelona.-El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha defensat les obres de millora de l’accessibilitat de l’intercanviador de Plaça Espanya com unes actuacions per convertir l’estació en un […]

Avatar
Agències 13/07/2020

ACN Barcelona.-El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha defensat les obres de millora de l’accessibilitat de l’intercanviador de Plaça Espanya com unes actuacions per convertir l’estació en un “hub” de la mobilitat. Calvet ha visitat aquest dilluns els primers treballs, acompanyat de la presidenta de TMB, Rosa Alarcón, i la tinent d’alcaldia d’Urbanisme, Ecologisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz. Sanz ha assegurat que l’objectiu del projecte és fer el transport públic accessible i convertir Plaça Espanya en “un dels grans intercanviadors” de la ciutat. Les obres formen part d’un projecte per millorar l’accessibilitat al transport públic, amb una inversió de 80 milions d’euros fins al 2024.

“L’objectiu és que la Plaça Espanya acabi sent un dels principals intercanviadors de l’àrea metropolitana”, ha assegurat Sanz en declaracions als mitjans. Les obres de millora de l’accessibilitat de l’intercanviador són el punt de partida del procés de “transformació” de l’estació, que s’haurà de complementar amb “moltes més actuacions”, com busos interurbans o una aposta per la mobilitat sostenible.Tant Sanz com Calvet han defensat la importància d’aquestes obres per millorar l’accessibilitat al transport públic. De fet, el conseller s’ha referit a aquests primers treballs com unes obres amb un “plus de servei i d’humanitat”. “Adaptar la xarxa a persones amb mobilitat reduïda o condicionada és una obligació”, ha assegurat. Les obres suposen una inversió de deu milions d’euros, compten amb finançament FEDER i tindran un termini d’execució de 42 mesos. “Són unes obres llargues, es desenvolupen en diverses fases. Hi haurà diverses afectacions i no hauran de suposar més molèsties que les que normalment hi ha en qualsevol obra pública. En tot cas, el repte de fer de la Plaça Espanya aquest ‘hub’ de la mobilitat s’ho mereix”, ha manifestat Calvet.A aquesta inversió s’hi sumarà una altra de cinc milions d’euros per millorar els sistemes d’evacuació de l’estació. Ambdues obres formen part d’un projecte que implicarà una inversió de fins a 80 milions d’euros per millorar l’accessibilitat del transport públic i tenir el 100% de la “xarxa adaptada” el 2024.Les obres de Plaça EspanyaLes principals actuacions previstes a l’intercanviador de Plaça Espanya, amb més de divuit milions de persones usuàries a l’any, tenen com a objectiu millorar l’adaptació a persones amb mobilitat reduïda o condicionada. Així, es preveu instal·lar un ascensor d’accés al carrer en la confluència de la plaça amb l’inici del carrer Tarragona, construir un vestíbul situat al costat del centre comercial i implantar un ascensor directe a l’andana en sentit Hospital de Bellvitge, així com substituir l’actual passera metàl·lica de canvi d’andana per una nova i instal·lar dos nous ascensors a l’extrem de les andanes. En l’estació de l’L3, es preveu ampliar el vestíbul existent, instal·lar-hi dos nous ascensors i implantar-ne altres dos per connectar el nivell de vestíbul intermedi amb les andanes. A més, es preveu adaptar el passadís entre les dues estacions de metro amb la supressió dels esglaons en ambdós extrems i la substitució per un sistema de rampes. Aquestes obres comportaran afectacions en la mobilitat de l’entorn de Plaça Espanya, tot i que en les primeres setmanes seran molt puntuals. A partir de l’agost, es reduirà algun carril de circulació i s’ocuparà part de la vorera i calçada a la cantonada del centre comercial de Les Arenes. Es preveuen també restriccions de la circulació al carrer Diputació, entre Vilamarí i avinguda de Tarragona, i a l’avinguda Paral·lel hi haurà ocupacions de la via publica pels treballs de desviament de serveis.