Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

Calvet creu que la postura de la fiscalia sobre Puigdemont evidencia “l’arbitrarietat i la politització de la JEC”

ACN Tarragona.-El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, considera que la postura de la Fiscalia Provincial de Madrid, partidària que Puigdemont, Comín i Ponsatí puguin presentar-se a les europees, […]

Agències 03/05/2019

ACN Tarragona.-El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, considera que la postura de la Fiscalia Provincial de Madrid, partidària que Puigdemont, Comín i Ponsatí puguin presentar-se a les europees, posa en evidència “l’arbitrarietat i la politització” de la Junta Electoral Central (JEC). El conseller ha celebrat la valoració del ministeri públic en relació al recurs de JxCat, però ha insistit que això no els “dona la victòria” perquè el jutjat contenciós encara ha d’emetre un dictamen definitiu. Segons Damià Calvet, si el jutjat “continua sense admetre l’equivocació de la JEC” i no permet que els candidats es puguin presentar, recorreran “al Tribunal Constitucional i a instàncies superiors”.

Segons el conseller, en aquest procés estan en joc les llibertats dels candidats, però també les de “tots i cadascun dels ciutadans del país”. De fet, la Fiscalia ha considerat que el veto de la JEC vulnera els drets fonamentals de sufragi passiu dels tres dirigents independentistes. Calvet ha recordat que una part de la JEC la formen “magistrats que estan jutjant els presos polítics” i ha subratllat que, fins i tot “estructures d’Estat” com la fiscalia ja posen en qüestió la “clara arbitrarietat i vulneració de drets”. El dirigent de JxCat ha demanat celeritat a la justícia perquè està “interferint” en el procés electoral. “La JEC s’ha passat de frenada i ha intentat interferir en procés democràtic apartant el president Puigdemont i, com més aviat rectifiquin, més aviat deixaran de fer el ridícul davant del món”, ha afegit.Calvet ha participat a la concentració que s’ha fet davant la subdelegació del govern espanyol a Tarragona per protestar pel veto de la JEC a Puigdemont, Comín i Ponsatí, que ha mobilitzat unes 300 persones.