Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Calvet avisa que el nou partit serà un fet al marge del que decideixi la direcció del PDeCAT

ACN Barcelona.-El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha defensat que el nou partit serà una realitat al marge del que decideixi la direcció del PDeCAT. En una entrevista […]

Avatar
Agències 01/07/2020

ACN Barcelona.-El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha defensat que el nou partit serà una realitat al marge del que decideixi la direcció del PDeCAT. En una entrevista a ‘El Periódico’, Calvet ha argumentat que els votants no entendrien que no es fes una nova formació i ha afegit que “això no pot estar supeditat només a les decisions de la direcció del PDeCAT”. “Hi ha una majoria d’electes i càrrecs públics que així ho entenen i ho reclamen, perquè és necessari fer-ho, per coordinar correctament tota l’acció política en aquest espai”, ha afegit. Segons Calvet, ara no és moment de dirimir les posicions en el consell nacional o amb una consulta a les bases perquè “el més important és crear la nova força política”.

Calvet ha afirmat que potser alguns han vist en JxCat una “amenaça” que s’ha d’afrontar des de quotes i ha afegit que es tracta d’una visió que fa més petit l’espai. I en aquest context, ha explicat la proposta de crear una nova organització política. “No perquè no ens representi el PDeCAT, perquè creiem que el que ara representa JxCat ha de convertir-se en un partit polític”.Preguntat per si es planteja abandonar la militància del PDeCAT, Calvet ha respost que la seva disjuntiva no és ara aquesta, sinó que el seu desig és fer funcionar JxCat. I, en tot cas, poder debatre si quan això hagi passat, quan toqui, segueix sent necessari mantenir el PDeCAT.El conseller ha recordat que des del 2017 ja no s’han presentat a la societat com a PDeCAT sinó com a JxCat. I ha afegit que “JxCat no és només el PDeCAT” i que, per aquest motiu, s’ha d’organitzar l’espai de JxCat. En aquest sentit, ha conclòs que “Junts per Catalunya no és ni serà una segona marca del PDeCAT”.Calvet ha criticat que divendres passat el PDeCAT sotmetés a votació la proposta dels exconsellers presos perquè “el resultat es pot interpretar en termes negatius cap a quatre persones que, per molts, són uns referents polítics”. Està convençut que aquesta no era la intenció de la direcció del partit i, per tant, creu que el que s’hauria d’haver fet és programar una reunió i continuar parlant sobre la proposta dels presos, que defensa la creació d’una nova organització política.El conseller ha reiterat la seva aposta perquè Carles Puigdemont sigui el líder electoral de JxCat i, respecte a la via unilateral, ha apostat per no abandonar-la tot i afegir que ara toca “diàleg i negociació”.