Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Calldetenes aprovarà la suspensió temporal de llicències en zones no urbanitzades com les Adoberies

ACN Calldetenes.-Calldetenes aprovarà aquest dilluns al vespre la suspensió temporal de llicències d’obres en zones no urbanitzades com ara les Adoberies, una urbanització que ha generat polèmica en els últims […]

Avatar
Agències 12/04/2021

ACN Calldetenes.-Calldetenes aprovarà aquest dilluns al vespre la suspensió temporal de llicències d’obres en zones no urbanitzades com ara les Adoberies, una urbanització que ha generat polèmica en els últims mesos i que ha topat amb l’oposició d’una plataforma veïnal i entitats ecologistes. Si tot va sobre el previst, la mesura de congelar durant un any les llicències en zones no urbanitzades tirarà endavant. D’aquesta manera, l’equip tècnic encarregat de redactar el nou Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal (POUM) aprofitarà aquest temps per decidir les modificacions a fer per millorar el seu encaix a la normativa actual. Queda fora d’aquesta suspensió la zona del Torrental Nord on ja hi ha “consens” tècnic i polític.

El regidor d’Urbanisme de Calldetenes, Abel Blancafort, explica a l’ACN que la decisió final la tindrà el ple del consistori que haurà d’estudiar la proposta que els faci l’equip tècnic, Colectivo CCRS, l’empresa que va guanyar el concurs. En aquest sentit subratlla que el ple també haurà de valorar aspectes com els costos econòmics dels “drets adquirits” de promotors. I posa l’exemple de la polèmica urbanització de les Adoberies. L’any 2003 un altre equip de govern ja va donar llum verda al projecte i els propietaris van seguir tots els passos administratius. La crisi econòmica, però, va aturar la previsió de construir 336 habitatges, entre cases i pisos, en uns terrenys de més de 48.000 m2 als afores del poble. Fa uns mesos els promotors van anunciar que volien reprendre el projecte i construir-los el més aviat possible. Grups ecologistes i una plataforma veïnal, Adoberies No, han iniciat des de llavors mobilitzacions per demanar que s’aturi i que s’aprofitin altres terrenys disponibles més al centre. Amb l’aprovació d’aquest dilluns al ple, les llicències d’obres a aquesta urbanització queden congelades durant els pròxims dotze mesos. Un pas que des de la plataforma veïnal veuen com un “petit èxit” per intentar cancel·lar el projecte. Està previst que la setmana vinent l’equip redactor del POUM comenci les trobades amb afectats i entitats del poble.