Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Calella crea un grup de coordinació per avaluar l’estada de menors no acompanyats

ACN Calella.-Calella crearà un grup de coordinació amb professionals, Mossos i veïns per avaluar l’estada de menors no acompanyats a la ciutat. En un comunicat conjunt de totes les forces […]

Avatar
Agències 23/06/2019

ACN Calella.-Calella crearà un grup de coordinació amb professionals, Mossos i veïns per avaluar l’estada de menors no acompanyats a la ciutat. En un comunicat conjunt de totes les forces polítiques amb representació a l’Ajuntament demanen a la ciutadania “seny i empatia” amb els menors i fan una crida a “conservar la convivència i la cohesió social”. Aquest comunicat respon a una discussió d’aquest dissabte entre MENA i joves del poble que va provocar denúncies per part de veïns de la zona. Segons els Mossos, no hi va haver ferits ni detinguts i es va limitar a “un enfrontament dialèctic”, que es va dissoldre amb la presència de la policia. Fins al moment la Generalitat i l’Ajuntament havien circumscrit els aldarulls a fets puntuals, tot i que després de l’enfrontament de dissabte han convocat una reunió amb els portaveus dels grups municipals per tractar la qüestió.

Al comunicat emès després d’aquesta reunió els grups municipals de Junts per Calella, ERC, Calella en Comú, PSC, CUP i Cs apunten que “hi ha molts professionals” treballant amb els menors a la ciutat i demanen a la ciutadania “seny i empatia” amb els nois, que recorden que són menors i que s’estan començant a socialitzar a la ciutat. Així, agraeixen “a la gran majoria” de la ciutadania la “comprensió i solidaritat”.A més, afegeixen que com a veïns volen col·laborar en què els menors “puguin integrar-se i viure a la ciutat en la millor de les condicions” i fan una crida a afavorir la convivència i el civisme, emmirallant-se en l’exemple de Canet de Mar, on indiquen que persones i entitats s’han compromès en l’acompanyament i acollida dels nois. “Creiem que el factor de la mediació és una bona eina per intentar pal·liar els neguits i les inquietuds de la ciutadania”, afegeixen.Pel que fa al grup de coordinació anunciat, proposen que diàriament emeti un informe de com ha anat la jornada i expliquen que el formarà la cooperativa sense ànim de lucre especialitzada en infància i adolescència EDUVIC, agents socials, policia de proximitat, Mossos, professionals que els acompanyen diàriament i representació veïnal.Així, totes les forces polítiques amb representació s’han compromès a “mantenir el contacte i fer totes les reunions que s’escaiguin” per garantir que van “en la mateixa direcció”, que asseguren que és la de conservar la convivència i la cohesió social.Discussió entre MENA i joves de la ciutatFonts dels Mossos han explicat que el dissabte hi va haver “un enfrontament dialèctic” entre alguns MENA i joves de la ciutat, que es va dissoldre ràpidament amb la presència de la policia. Segons indiquen, no hi va haver ferits ni detinguts i va ser sobretot una discussió. L’origen de l’enfrontament podria ser el robatori d’un mòbil, però no consta cap denúncia als Mossos.Fins ara els veïns ja havien denunciat en diverses ocasions aldarulls, que la Generalitat i l’Ajuntament sempre havien emmarcat en fets puntuals. Arran dels fets d’aquest dissabte, però, l’Ajuntament ha convocat una reunió per aquest diumenge per abordar la situació.