Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Calafell engegarà al setembre un pla per combatre l’ocupació il·legal d’habitatges

ACN Calafell.-L’Ajuntament de Calafell posarà en marxa al setembre un pla per combatre l’ocupació il·legal d’habitatges, un fenomen que sovint va associat al cultiu de marihuana. Segons informa el consistori, […]

Avatar
Agències 12/08/2019

ACN Calafell.-L’Ajuntament de Calafell posarà en marxa al setembre un pla per combatre l’ocupació il·legal d’habitatges, un fenomen que sovint va associat al cultiu de marihuana. Segons informa el consistori, les mesures s’exerciran contra els ‘okupes’ que no accepten l’ajut dels serveis socials, així com altres tipologies d’ocupació que no tenen res a veure amb la necessitat. Una de les mesures que es portarà a terme serà eliminar les connexions fraudulentes a la xarxa d’aigua, que és de competència municipal. L’Ajuntament les buscarà, les anul·larà i les taparà amb formigó, en col·laboració amb la Policia Local, perquè els defraudadors no s’hi puguin “reenganxar”.

El consistori confia que aquestes accions també tindran repercussió en altres qüestions relacionades amb l’incivisme -com la brutícia o la tinença incorrecta d’animals- i delictives, com les plantacions de marihuana que en la pràctica totalitat de casos es conreen en habitatges ocupats. “Serà una actuació contundent i anirem a totes”, assenyala l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré. El batlle justifica que no es pot transmetre la idea que les ocupacions al municipi són fàcils o surten de franc perquè això, avisa, acabaria sent un reclam i agreujaria la situació. L’alcalde afegeix que hi ha ‘okupes’ a qui s’ajuda des dels serveis socials per millorar la seva situació, però lamenta que n’hi ha d’altres que rebutgen les ajudes. A més, Ferré exposa que hi ha casos “d’autèntica cara dura” com ara els de persones que tenen un habitatge propi en altres llocs però ocupen algun immoble a Calafell per gaudir d’una segona residència. L’alcalde també avisa que no toleraran el conreu de marihuana a l’engròs. De fet, aquests fets delictius han ocasionat diversos ensurts al municipi. Un dels més greus va passar en un xalet ocupat de Segur, el maig del 2017, quan dos homes que cuidaven una plantació de marihuana van resultar ferits arran d’una deflagració mentre manipulaven productes químics.Aturats 230 talls de subministramentsD’altra banda, en quatre anys l’Ajuntament de Calafell ha atès més de 200 emergències habitacionals i ha aturat 230 casos de talls de subministraments. A més, el consistori ha aprovat més de mig miler d’ajudes perquè persones i famílies amb dificultats econòmiques poguessin fer front als rebuts.