Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

Caixabank retira les 2.157 sortides forçoses però manté la mobilitat obligatòria fins a 100 quilòmetres

ACN Barcelona.-La direcció de Caixabank ha retirat les 2.157 sortides forçoses que va plantejar als sindicats tot i que manté altres requisits com la mobilitat obligatòria, ampliació d’oficines Store, l’eliminació […]

Avatar
Agències 11/04/2019

ACN Barcelona.-La direcció de Caixabank ha retirat les 2.157 sortides forçoses que va plantejar als sindicats tot i que manté altres requisits com la mobilitat obligatòria, ampliació d’oficines Store, l’eliminació de sotsdireccions i l’ampliació a 36 mesos per consolidar el càrrec, segons han informat fonts dels representants dels treballadors i han confirmat fonts de l’entitat. En un comunicat, CCOO ha valorat positivament aquest pas però l’ha considerat “insuficient”. De fet, les mobilitats forçoses fins a 100 quilòmetres és un dels principals esculls en la negociació, el que segons CCOO, equival a “una purga de plantilla”. Caixabank, però, els ha traslladat que la majoria de canvis de lloc de treball seran “voluntàries” i que les “forçoses seran residuals”. Amb tot, els sindicats han convocat una mobilització per al pròxim 24 d’abril a les cinc de la tarda.

Els sindicats han deixar clar que no acceptaran “empitjorar les condicions laborals i de vida” de la plantilla que es quedi treballant a l’entitat. Altres mesures que planteja la direcció de Caixabank -sobre les quals demana arribar a un acord per no assolir la xifra de 2.157 acomiadats i que només siguin els que s’acullen voluntàriament a les prejubilacions o baixes voluntàries- són canvis d’horari, pitjors condicions per promocionar i rebaixes de salaris per a les noves incorporacions. A més, els representants sindicals lamenten que les condicions que ofereixen per als treballadors que vulguin sortir voluntàriament són pitjors que en les acordades en els ERO del 2013 (2.600 persones) i el 2015 (700 persones) i avisen que “ni de llarg” s’arribarà als 2.157 baixes voluntàries.Els sindicats també han fet una crida a tota la plantilla a manifestar el seu rebuig a l’expedient de regulació i a manifestar-se a les cinc de la tarda davant les direccions territorials i serveis centrals.