Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

CaixaBank registra un rècord de 12.000 MEUR en finançament sostenible

ACN Barcelona.-CaixaBank ha registrat un rècord de 12.000 milions d’euros en finançament sostenible aquest any, amb 52 operacions, segons ha informat en un comunicat. L’entitat ha augmentat en un 79% […]

Avatar
Agències 25/11/2020

ACN Barcelona.-CaixaBank ha registrat un rècord de 12.000 milions d’euros en finançament sostenible aquest any, amb 52 operacions, segons ha informat en un comunicat. L’entitat ha augmentat en un 79% els préstecs sostenibles i en un 63% les emissions de bons d’aquest tipus respecte al mateix període de l’any anterior. Les xifres situen CaixaBank com una de les entitats líders a Europa en finançament sostenible, com a quart banc europeu del rànquing ESG & Green Lending de Refinitiv. Entres les operacions de finançament sostenible fetes per CaixaBank, destaquen 23 operacions de préstecs sostenibles que vinculen el tipus d’interès a objectius sostenibles per valor de 2.034 milions d’euros, com un crèdit a Naturgy o un sindicat a la farmacèutica Ferrer.

D’altra banda, CaixaBank ha fet durant els nou primers mesos de l’any 15 préstecs verds per valor de 750 milions d’euros. Aquest tipus de préstecs financen projectes amb un impacte positiu en matèria mediambiental. Entre aquests, hi ha una operació formalitzada amb Aigües Industrials de Tarragona o el finançament concedit a l’agost a un nou centre logístic operat per Amazon.Pel que fa a l’àmbit transaccional, CaixaBank el 2020 ha mobilitzat 1.850 milions d’euros, on destaquen especialment els dos primers factoring sostenibles a Espanya realitzats amb Siemens-Gamesa i amb Endesa, així com la primera línia d’avals verds formalitzada amb Siemens-Gamesa. Emissions de bons verds i sosteniblesPel que fa a l’activitat de mercat de capitals, CaixaBank ha participat en l’emissió d’onze bons verds o sostenibles, el que ha suposat la col·locació de 7.400 milions d’euros, un 63% més de volum que durant els nou primers mesos de l’any anterior. En són alguns exemples el bo verd de Red Eléctrica, el d’EDP o el del govern del País Basc. A més, CaixaBank ha emès durant 2020 un bo verd per 1.000 milions d’euros per finançar projectes d’energia renovable i edificis energèticament eficients i un bo social per 1.000 milions d’euros per mitigar els efectes de la COVID-19 a través del finançament de pimes i microempreses de les zones més desafavorides d’Espanya. CaixaBank va ser el primer banc espanyol a emetre un bo social el 2019 per donar suport als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.