Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

CaixaBank redueix en 655 el nombre d’extincions per l’ERO i manté les 686 recol·locacions previstes

ACN Barcelona.-CaixaBank ha presentat aquest dimarts una nova oferta en relació amb l’ERO derivat de la fusió amb Bankia. En la seva darrera proposta, l’entitat ha reduït en 655 el […]

Agències 22/06/2021

ACN Barcelona.-CaixaBank ha presentat aquest dimarts una nova oferta en relació amb l’ERO derivat de la fusió amb Bankia. En la seva darrera proposta, l’entitat ha reduït en 655 el nombre d’extincions –abans proposava 205 extincions menys-, mentre que manté les 686 recol·locacions previstes. Si se sumen les dues xifres -655 extincions menys i 686 recol·locacions-, la rebaixa d’empleats afectats per l’ERO és de 1.341, el que suposa una disminució del 16% en comparació a les 8.291 sortides a tot l’Estat proposades en un inici. Per altra banda, l’entitat ha millorat les condicions de les compensacions per als treballadors de més de 52 anys que abandoni l’entitat. Els sindicats, però, consideren que la proposta continua “lluny de la voluntarietat”.

En el capítol de les compensacions, l’únic col·lectiu sense canvis és el de menys de 52 anys. Tenint en compte la darrera proposta de l’empresa, aquest grup d’empleats percebria una indemnització de 35 dies per any, amb un límit de 24 mensualitats. A més, se’ls sumaria una prima per antiguitat (5.000 euros per als que portin més de deu anys a l’empresa i 1.000 euros per aquells que en portin menys de deu).En la resta de grups, les darreres oferta del banc millora les anteriors. Pels treballadors d’entre 56 i 63 anys, CaixaBank proposa una compensació mensual equivalent al 57% del seu salari actual fins als 63 anys. A banda, també es manté l’opció plantejada en l’última reunió, que permet escollir entre dues opcions. A banda de percebre el 57% del salari fix, també es mantindria el 60% de les aportacions d’estalvi al pla de pensions. L’alternativa és cobrar la renda mensual del 57% del salari total i incloure-hi la part variable, però sense aportacions d’estalvi al pla de pensions per part de l’entitat. En qualsevol dels dos casos, el banc també abonaria el conveni amb la Seguretat Social fins que l’empleat complís els 53 anys.Pel col·lectiu d’entre 54 i 55 anys, el pagament fraccionat puja fins al 55% del seu salari fix fins a complir 61 o 62 anys. Alhora, també se’ls estén la possibilitat plantejada a l’altre grup d’edat, d’escollir entre el pagament fraccionat d’una base salarial i el manteniment de les aportacions d’estalvi al pla de pensions, i bé disposar d’un pagament fraccionat de base major però sense noves aportacions al pla de pensions.Finalment, pels treballadors d’entre 52 i 53 anys, la indemnització continua sent un pagament únic, però aquest s’incrementa al 53% del salari fix multiplicat per sis.Els sindicats mantenen que la nova proposta no convida que els treballadors abandonin l’empresa de forma voluntària i exigeixen “més intensitat” per avançar en les negociacions, que tenen el dimarts 29 de juny com a data límit. Alhora, durant la reunió entre empresa i representació legal dels treballadors, els sindicats han volgut traslladar el seu malestar a la direcció i han reclamat que s’escolti a la plantilla, que aquest dimarts ha celebrat la primera vaga general en la història de l’entitat.