Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

CaixaBank preveu tancar l’exercici amb beneficis malgrat la crisi del coronavirus

ACN Barcelona.-CaixaBank ha assegurat aquest divendres que té previst tancar l’exercici amb beneficis malgrat la crisi de la covid-19. Durant la presentació de resultats del primer semestre, el conseller delegat […]

Avatar
Agències 31/07/2020

ACN Barcelona.-CaixaBank ha assegurat aquest divendres que té previst tancar l’exercici amb beneficis malgrat la crisi de la covid-19. Durant la presentació de resultats del primer semestre, el conseller delegat de l’entitat, Gonzalo Gortázar, ha explicat que l’empresa ja ha realitzat “bona part de les provisions” durant la primera meitat de l’any i augura “una millora de resultats” de cara al segon semestre. De fet, el directiu ha subratllat que té previst abonar dividends en metàl·lic, sempre sota la condició que el Banc Central Europeu (BCE) ho permeti. Per altra banda, Gortázar ha apuntat que CaixaBank no realitzarà cap ajustament de plantilla durant aquest exercici, però sí que redistribuirà el personal cap a àrees més vinculades al servei digital.

En concret, l’entitat preveu traslladar una part dels treballadors –no ha concretat cap xifra- de les oficines tradicionals als centres ‘inTouch’, on es concentra el personal especialitzat en l’atenció al client a través dels canals digitals. Segons Gortázar, aquest canvi permetrà al banc ser “més eficient”, ja que els centres ‘inTouch’ permeten atendre tres vegades més clients que una sucursal.En relació amb les previsions a tancament de l’exercici actual, CaixaBank ha informat aquest divendres a través d’un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que ha arribat a un acord per vendre el 29% de les accions que controla a l’empresa Comercia Global Payments Entidada de Pago, una ‘joint venture’ entre CPC i Global Payments (la participació actual de CaixaBank és del 49%). L’operació suposarà uns ingressos extraordinaris de 493 MEUR, segons ha apuntat el banc.