Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

CaixaBank obté llicència bancària a Itàlia i obre sucursal a Milà per reforçar el negoci internacional

ACN Barcelona – CaixaBank ha inaugurat la seva nova sucursal a Itàlia, a Milà, després d’obtenir una llicència bancària al país. La nova oficina és la setena del banc al […]

Agències 07/03/2023

ACN Barcelona – CaixaBank ha inaugurat la seva nova sucursal a Itàlia, a Milà, després d’obtenir una llicència bancària al país. La nova oficina és la setena del banc al món, després de les del Regne Unit, França, Alemanya, Portugal, Polònia i el Marroc, i forma part de l’aposta de CaixaBank per reforçar el negoci internacional. De fet, l’entitat preveu duplicar la cartera creditícia de la divisió internacional des dels 7.500 milions d’euros del 2021 fins a 15.000 milions l’any vinent. Fins ara, CaixaBank operava a Itàlia amb una oficina de representació, i a tancament de l’any passat hi gestionava una cartera de crèdit de 3.700 milions.

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha assegurat que la nova llicència bancària italiana és “una mostra més de l’aposta de l’entitat pel creixement internacional”. “Itàlia és un mercat molt atractiu per CaixaBank, ja que és la tercera economia de l’Eurozona, una de les principals a escala global i un dels principals centres industrials d’Europa, amb un mercat de grans corporacions que suposa 1,4 vegades el mercat espanyol”, ha afegit.

La previsió de CaixaBank és que l’oficina italiana obtingui beneficis en els seus primers dos anys com a sucursal. Actualment, la sucursal té 13 treballadors i preveu reforçar l’equip fins a les 20 persones en tres anys. 

CaixaBank va iniciar fa set anys un procés per reconvertir les seves oficines de representació en sucursals amb llicència bancària. Ja la tenen al Regne Unit (2016), Alemanya (2017) i França (2018).