Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

CaixaBank manté el nombre de sortides de l’ERO i millora les indemnitzacions dels empleats afectats

ACN Barcelona.-CaixaBank manté el nombre de sortides de l’ERO malgrat la pressió dels sindicats. En la reunió celebrada aquest dimecres entre la direcció i el comitè d’empresa, l’entitat ha reiterat […]

Agències 19/05/2021

ACN Barcelona.-CaixaBank manté el nombre de sortides de l’ERO malgrat la pressió dels sindicats. En la reunió celebrada aquest dimecres entre la direcció i el comitè d’empresa, l’entitat ha reiterat la seva voluntat de recol·locar vora 500 treballadors en altres societats del grup, bona part d’ells a la filial tecnològica CaixaBank Tech. Aquesta proposta és independent al pla de recol·locació externa presentat a principis de maig, un pla que compta amb el suport d’Adecco i que ha de permetre la reincorporació al mercat laboral dels empleats que s’hi acullin. Així, el nombre d’empleats afectats per l’ERO es manté en gairebé 7.800. Per altra banda, el banc ha millorat les indemnitzacions, però els sindicats creuen que l’oferta continua sent “nefasta”.

Les noves condicions de sortida milloren les que s’havien plantejat inicialment, però encara es troben lluny de les exigències dels sindicats. La nova proposta no canvia les indemnitzacions pels treballadors de més de 63 anys, que percebran una compensació de 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats. Pels empleats a partir de 57 anys, però la indemnització passa a ser del 50% del salari regulat fins als 63 anys. Pel que fa al grup d’edat d’entre 55 i 57 anys, la proposta contempla una compensació de 4,5 vegades el salari anual regulat fins als 63 anys i, per la resta d’empleats, la indemnització és de 30 dies per any treballat amb un màxim de 20 mensualitats.Per altra banda, CaixaBank modifica les exigències pel que fa al nombre de sortides en certs grups d’edat. La nova proposta estableix que almenys un 60% de les baixes han de ser de treballadors de més de 52 anys. Això contrasta amb la darrera proposta del banc, que establia que almenys la meitat de les sortides havien de ser d’empleats de menys de 50 anys, un dels punts que va generar més protestes.