Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

Caixabank doblarà els professionals amb dedicació exclusiva per a la gent gran i preveu arribar als 2.000 el 2023

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Caixabank ha anunciat aquest dimecres que en un mes afegirà 750 professionals amb dedicació i formació específica per atendre els clients de més edat, fins als 1.500 treballadors, i que preveu arribar als 2.000 al llarg de l’any que ve. A més, té previs reforçar amb 1.350 persones més per donar suport als clients sènior i als procedents de Bankia en la integració amb els serveis de Caixabank. Així mateix, l’entitat ha decidit eliminar les restriccions horàries del servei de caixa i ha optat per mantenir l’avançament del pagament de les pensions al dia 24 per evitar que es formin cues a finals de mes de clients d’avançada edat que hi acudeixen per cobrar la prestació.

Una altra de les mesures que ha pres Caixabank és la incorporació d’un servei d’acompanyament en l’ús del caixer i oferirà més de 3.000 sessions formatives presencials per a persones grans sobre operativa i aspectes financers. D’altra banda, s’ha compromès a no abandonar les poblacions on ara és present i ampliar el servei d”ofibusos’ a 426 municipis en risc d’exclusió i on es concentra més població de més de 60 anys.

Publicitat

En un comunicat, l’entitat ha explicat que també ha posat en marxa un pla perquè abans que acabi aquest any tots els seus caixers permetin als seus usuaris operar amb llibreta, que és el mitjà més utilitzat per la gent gran. Actualment, en disposa un 70% de la xarxa i s’adaptarà el 30% restant, incloent la substitució de 900 terminals.

Aquestes mesures arriben després que aquesta setmana el sector bancari aprovés un nou decàleg, que incloïa l’ampliació dels horaris d’atenció presencial, telefònica i formació a treballadors i client. Així ho van subscriure l’Associació Espanyola de Banca (AEB), la Confederació Espanyola de Caixes d’Estalvi (CECA) i la Unió Nacional de Cooperatives de Crèdit (Unacc), juntament amb el govern espanyol i el Banc d’Espanya.

El nou document respon a les demandes dels usuaris després de la campanya ‘Soc gran, no idiota’ de Carlos San Juan, que va obtenir l’adhesió de milers d’usuaris en una campanya de signatures a través d’internet.

Precisament, aquest dimarts a la tarda, desenes de treballadors de Caixabank es van manifestar a l’avinguda Diagonal, davant la seu de l’entitat, per denunciar la situació de pressió que viuen els empleats des que es va fer efectiva la fusió amb Bankia. El primer secretari de la Unió General de Treballadors (UGT) de CaixaBank a Catalunya, Albert Macià, va denunciar que l’entitat hagi utilitzat la digitalització com a “excusa” per retallar recursos i reclamava més mitjans per poder atendre tots els usuaris. “Tenim clients que no volen ser digitalitzats i també volem atendre; calen més mitjans i menys exigències comercials”, va subratllar.

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió