Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Caixabank descarta fusionar-se amb altres bancs i defensa que pot competir en solitari

ACN València.-CaixaBank descarta fusionar-se amb altres bancs i defensa que té dimensió i diversificació de negoci suficient per a competir en solitari en el mercat financer. L’entitat ha tancat el […]

Avatar
Agències 31/01/2020

ACN València.-CaixaBank descarta fusionar-se amb altres bancs i defensa que té dimensió i diversificació de negoci suficient per a competir en solitari en el mercat financer. L’entitat ha tancat el 2019 amb un 14% menys de beneficis, a causa de l’impacte de l’Expedient de Regulació d’Ocupació, que ha afectat uns 2.000 treballadors a tot l’Estat. Segons ha defensat el president de l’entitat, en la roda de premsa de presentació de resultats de l’any, aquesta reestructuració ajudarà a bastir una base sòlida de cara al futur, en el qual preveuen créixer de manera orgànica. “Les distraccions amb fusions no ens interessen”, ha dit Gual. Amb tot, el màxim dirigent de CaixaBank, ha reconegut que l’any 2019 ha sigut un any “complicat” en el qual l’evolució del mercat ha pressionat la rendibilitat del sector financer i ha dit que preveu un escenari de tipus d’interès plans fins al 2021.

Descarta fusionsEl president de l’entitat financera ha assegurat que el pla estratègic marcat fins al 2021 basa en el creixement orgànic i ha explicat que les diferents línies de negoci d’assegurances, fons d’inversió, targetes asseguren el futur de CaixaBank i “permeten navegar” en un horitzó de tipus baixos. “Som una entitat amb una dimensió, diversificació i presència territorial que ens permet competir i tenir un èxit en el canviat negoci bancari”, ha defensat, abans d’afegir que les “distraccions amb fusions no interessen” al grup.Tipus d’interès molt baixosCaixaBank preveu operar amb tipus d’interès “molt baixos” que no pujarien fins a mitjans del 2021, segons les previsions del banc. Per aquest motiu, Gual ha defensat una política “molt prudent” i ha reclamat que es promoguin reformes de polítiques estructurals que donin suport al creixement en els països amb marge fiscal d’actuació. El directiu ha assegurat que “no els queda més” que actuar com si la situació a l’Eurozona es mantingués “de manera indefinida” tot i que “tard o d’hora, (els tipus) tornaran a pujar”.Tot i l’escenari advers per la banca, el conseller delegat de l’entitat, Gonzalo Gortázar, ha descartat cobrar els particulars per a tenir dipòsits al banc, de la mateixa manera que s’està fent amb els grans clients. A més, Gortázar ha assegurat que les polítiques del Banc Central Europeu afecten a tot el sector en el seu conjunt i ha admès que aquestes polítiques van afectar el marge d’interès de CaixaBank, amb un augment del 0,9%..No es preveuen més sortidesLa reestructuració de plantilla ha marcat el resultat final de l’any, que ha acabat amb un 14% menys de beneficis que en l’exercici anterior. Gortázar ha argumentat que amb aquesta mesura es guanyarà eficiència i es rejovenirà la plantilla, ja que, fins al 2021 preveuen crear 9.000 llocs de treball nous. En tot cas, ha descartat que, un cop finalitzat el procés de prejubliacions de majors de 58 anys a la demarcació de Barcelona aquest gener, s’hagin de dur a terme més acomiadaments. “Hem donat sortida a persones al mateix temps que hem creat noves línies de negoci en un entorn molt complicat”, ha defensat el conseller delegat.