Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

CaixaBank culmina els tràmits legals de la fusió amb Bankia i esdevé l’entitat més gran de l’Estat

ACN Barcelona.-CaixaBank ha culminat aquest divendres els tràmits legals de la fusió legal amb Bankia amb la inscripció de l’escriptura al registre mercantil. L’operació crea l’entitat financera líder a Espanya, […]

Avatar
Agències 26/03/2021

ACN Barcelona.-CaixaBank ha culminat aquest divendres els tràmits legals de la fusió legal amb Bankia amb la inscripció de l’escriptura al registre mercantil. L’operació crea l’entitat financera líder a Espanya, amb prop de 20 milions de clients -10 milions de digitals-, 63.800 milions d’euros en actius totals i una capitalització bancària superior als 20.500 milions d’euros. La nova CaixaBank té la posició líder en quota de mercat en dipòsits (24%), crèdits (26%) i estalvi a llarg termini (29%). A més, la unió de les dues entitats permet presència en 2.200 municipis arreu d’Espanya, sent en 299 l’única entitat. Les noves accions de CaixaBank cotitzaran a partir de dilluns, 29 de març.

Les accions de Bankia deixaran de cotitzar aquest divendres quan tanqui el mercat. Els consells d’administració d’ambdós bancs van aprovar l’equació de bescanvi de 0,6845 accions ordinàries noves de CaixaBank per cada acció de Bankia. El preu pactat inclou una prima del 20% sobre l’equació de bescanvi a tancament del 3 de setembre, abans de la comunicació al mercat de l’existència de negociacions sobre l’operació. A més, suposa una prima del 28% sobre la mitjana d’equacions de bescanvi dels tres mesos anteriors a l’anunci.Les accions lliurades donaran als seus titulars els mateixos drets que corresponen a la resta d’accionistes de CaixaBank.Si es considera el nombre total d’accions en circulació de Bankia que podrien acudir al bescanvi, el nombre màxim d’accions de CaixaBank a emetre per atendre el bescanvi de la fusió és de 2.079.209.002 accions ordinàries de CaixaBank d’un euro de valor nominal cadascuna.