Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

CaixaBank col·loca 1.000 MEUR del seu primer ‘bo verd’ per finançar projectes d’energia renovable

ACN Barcelona.-CaixaBank ha emès el seu primer ‘bo verd’ per import de 1.000 MEUR per finançar projectes d’energia renovable i edificis energèticament eficients, amb una demanda que ha superat els […]

Agències 10/11/2020

ACN Barcelona.-CaixaBank ha emès el seu primer ‘bo verd’ per import de 1.000 MEUR per finançar projectes d’energia renovable i edificis energèticament eficients, amb una demanda que ha superat els 4.500 MEUR i que reforça el seu posicionament com un banc “compromès amb el medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic”. El format del bo –a 6 anys- ha estat deute sènior no preferent i és la primera emissió d’aquest tipus d’un banc espanyol que incorpora una opció d’amortització anticipada, amb l’objectiu d’optimitzar el tractament regulatori d’aquest tipus d’instruments. Aquest és el primer ‘bo verd’ de CaixaBank després que l’entitat financera hagués endegat abans dues emissions de bons socials, al juliol del 2020 i al setembre del 2019.

A través d’aquesta emissió, CaixaBank canalitzarà fons per finançar projectes que contribueixin a la sostenibilitat mediambiental, com ara la reducció de gasos amb efecte hivernacle, la prevenció de la contaminació i l’adaptació al canvi climàtic. Concretament, l’entitat presidida per Jordi Gual destinarà els fons captats a promoure els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 7 i 9. L’ODS número 7 (energia assequible i no contaminant) té com a objectiu garantir l’accés a una energia assequible, segura, sostenible i moderna. CaixaBank ja ha identificat uns 1.800 MEUR en actius d’energies renovables elegibles seguint els estrictes criteris definits pel marc ODS del banc.En paral·lel, l’ODS número 9 (indústria, innovació i infraestructures) persegueix la construcció d’infraestructures resilients, la industrialització sostenible i el foment de la innovació. En aquest sentit, CaixaBank ja ha identificat uns 500 MEUR en actius immobiliaris amb els requisits d’eficiència energètica necessaris per complir amb allò que estipula el marc de l’entitat.El preu del bo s’ha fixat en 85 punts bàsics per damunt del ‘midswap’, després de rebaixar la indicació de preu inicial en 35 punts bàsics i el cupó ha quedat establert en el 0,375%, cosa que representa el cupó més baix ofert per una entitat espanyola des que es va començar a emetre aquest tipus de deute el 2017. El caràcter verd de l’emissió ha permès reduir el cost en més de 10 punts bàsics respecte al nivell de finançament tradicional, cosa que en el mercat es coneix com ‘greenium’ o prima negativa aconseguida per l’elevada “fam inversora en actius verds”.