Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

CaixaBank avança un any el tancament d’oficines i preveu tenir el procés enllestit el 2020

ACN Barcelona.-CaixBank ha avançat un any la previsió de tancament d’oficines i preveu tenir el procés enllestit el 2020, segons la presentació que va fer aquest dimarts el delegat del […]

Avatar
Agències 25/09/2019

ACN Barcelona.-CaixBank ha avançat un any la previsió de tancament d’oficines i preveu tenir el procés enllestit el 2020, segons la presentació que va fer aquest dimarts el delegat del banc, Gonzalo Cortázar, a Londres. El pla estratègic contemplava el tancament de 800 oficines i, segons la presentació d’aquest dimecres, el 2020 i no el 2021 s’hauran assolit les 3.640 finals previstes. El juny d’aquest any, l’entitat financera comptava amb 4.219 oficines. D’altra banda, també ha accelerat el procés de creació de 600 oficines ‘store’, que preveu tenir finalitzat el juny del 2020 i no un any més tard com preveia inicialment.

En la presentació d’aquest dimarts, CaixaBank també ha revelat que a principis d’agost d’enguany ja hi havia unes 2.000 baixes voluntàries en el marc de l’ERO, el que implicarà un estalvi de 200 MEUR a partir del 2020.D’altra banda, l’entitat ha anunciat un replantejament “gradual” del cost dels dipòsits per a grans institucions i, per tant, la possibilitat de cobrar comissions per aquests dipòsits. El banc ha revelat que té 59 MEUR en dipòsits majoristes, el 67% dels quals tenen poca transaccionabilitat i és per aquest darrer col·lectiu que obre la porta a replantejar-se el cost, com ja fa amb institucions finances i algunes grans companyies. En aquest sentit, l’entitat defensa que les noves mesures del Banc Central Europeu suposen “un estímul addicional per reduir el cost de l’excés de liquiditat”.