Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

CaixaBank amplia les recol·locacions a 686 treballadors en una nova reunió de l’ERO amb els sindicats

ACN Barcelona.-CaixaBank ha proposat ampliar de 500 a 686 les recol·locacions dels treballadors afectats per l’ERO en una nova reunió per negociar l’expedient amb els sindicats, segons ha informat l’empresa. […]

Agències 01/06/2021

ACN Barcelona.-CaixaBank ha proposat ampliar de 500 a 686 les recol·locacions dels treballadors afectats per l’ERO en una nova reunió per negociar l’expedient amb els sindicats, segons ha informat l’empresa. El banc argumenta que aquest moviment redueix els acomiadaments finals fins a 7.605 treballadors. Les recol·locacions serien a altres empreses del grup, principalment a CaixaBank Tech. Els sindicats han vist “canvis insignificants” en el plantejament, que fan que sigui “inacceptable” i reclamen que es retirin els acomiadaments forçosos. Segons fonts de CCOO, el banc no redueix les sortides perquè abans de recol·locar, vol acomiadar els treballadors per assegurar que “no hi ha retorn possible” a CaixaBank.

Així doncs, els sindicats mantenen que l’ERO afecta 8.291 persones encara que 686 es recol·loquin a posteriori.Les condicions de sortida milloren les que s’havien plantejat inicialment, però encara es troben lluny de les exigències dels sindicats. La nova proposta no canvia les indemnitzacions pels treballadors de més de 63 anys, que percebran una compensació de 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats.Sí que hi ha novetats en el següent tram, que ara s’aplicarà als treballadors a partir de 56 anys i no de 57, com en l’última proposta. En aquest cas, la indemnització passa a ser un pagament fraccionat cada més del 54% del salari fix fins als 63 anys, superior al 50% proposat anteriorment.També canvia la franja d’edat del tercer tram, que serà entre 54 i 55 anys. La proposta contempla una compensació única del 53% del salari multiplicat per 5,5 vegades, així com el pagament del conveni especial amb la Seguretat Social. Pels de 52 o 53 anys, que fins ara rebien la mateixa indemnització que els empleats més joves, s’ofereixen condicions específiques. En concret, cobrar el 50% del salari multiplicat per 5,5 sense conveni especial.I per la resta d’empleats, la indemnització s’amplia 35 dies per any treballat, amb un màxim de 24 mensualitats.Per altra banda, CaixaBank continua proposant que almenys un 60% de les baixes han de ser de treballadors de més de 52 anys i reclama una antiguitat de 10 anys per accedir voluntàriament a les sortides.Davant la falta d’avenços “significatius” en la negociació, la plantilla té prevista la celebració d’una vaga de mitja hora aquest dimecres a tot l’Estat. El procés de consultes de l’ERO s’allargarà fins al 10 de juny.