Dissabte, 20 d'agost de 2022 - Edició 1486
La República

Cabify assegura que menys de l’1% dels seus vehicles tenen més de 4,90 metres de llargada

ACN Barcelona – L’empresa Cabify ha assegurat aquest dimarts, just després que la Generalitat hagi aprovat el decret que regula els trajectes urbans de les VTC, que menys de l’1% […]

Agències 05/07/2022

ACN Barcelona – L’empresa Cabify ha assegurat aquest dimarts, just després que la Generalitat hagi aprovat el decret que regula els trajectes urbans de les VTC, que menys de l’1% dels vehicles de la seva flota a Barcelona tenen 4,90 metres de llargada. Aquest és un dels principals requisits que inclou el text, juntament amb l’obligació que els nous vehicles siguin ECO o Zero, una característica que compleix el 70% de la flota. Per la plataforma, es tracta d’un “requisit oxímoron” perquè els vehicles menys contaminants acostumen a ser més petits per ser més eficients en pesar menys i tenir un consum menor. “L’escassetat de cotxes que compleixin els requisits imposats per la Generalitat suposa una barrera que impossibilita una transició ordenada”, lamenta.

Per Cabify, el decret inclou “restriccions que no aporten cap benefici a l’interès general de la ciutat ni del ciutadà”, com per exemple de la llarga mínima de 4,90 metres i que, segons la companyia, va en contra les recomanacions de la Comissió Europea, que no es mostra partidària de l’obligació dels vehicles VTC a tenir unes mides determinades.

Amb tot, l’empresa es declara “profundament consternada” i veu el decret com un “atac al futur de Catalunya i dels seus ciutadans”. A més, considera que en una ciutat on hi circulen prop d’un milió de vehicles particulars al dia necessita una “regulació que miri al futur” i que fomenti “la convivència entre diverses fórmules de mobilitat alternatives al vehicle particular”.

En un comunicat, l’empresa també sosté que el decret de la Generalitat va en contra de l’opinió de la “majoria de ciutadans de Catalunya” i es remet a una enquesta pròpia que concloïa que tres de cada quatre ciutadans es mostraven partidari d’una regulació que permetés la convivència entre VTC i taxis.

<strong>Pèrdues de “milers” de llocs de treball</strong>

Així mateix, Cabify adverteix que aquest decret implicarà que “milers de professionals” perdin la feina en els propers mesos “amb les conseqüències socials i econòmiques”, en un context en què Barcelona té una “clara escassetat del transport discrecional per absorbir les necessitats de mobilitat de ciutadans, empreses i turistes”. “Des de Cabify no volem expulsar ningú ni limitar la seva capacitat, sinó construir una mobilitat inclusiva on totes les opcions possibles convisquin per desincentivar l’ús del seu cotxe particular i que convisquin pacíficament, com ha succeït en els últims anys”, insisteix la plataforma.