Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Buxadé (Vox): “La UE va escollir la correcció política i ha acabat tenint una pandèmia”

ACN Barcelona.-L’eurodiputat de Vox Jorge Buxadé ha criticat la resposta de la Unió Europea davant de la pandèmia de covid-19 i ha lamentat que “entre seguretat i correcció política, la […]

Avatar
Agències 19/05/2020

ACN Barcelona.-L’eurodiputat de Vox Jorge Buxadé ha criticat la resposta de la Unió Europea davant de la pandèmia de covid-19 i ha lamentat que “entre seguretat i correcció política, la UE va escollir la correcció política i ha acabat tenint una pandèmia”. Ho ha assegurat en referència a l’oposició de les institucions comunitàries al tancament de fronteres, que Buxadé ha defensat, i també davant del fet que el tema central de debat a la UE abans del coronavirus fos l’emergència climàtica. “Fa cinc mesos, el discurs era que la mare terra es mor, que ens devora, i la realitat és que hi ha 170.000 morts pel coronaviurs”, ha dit en una trobada digital amb periodistes aquest dimarts.

L’eurodiputat ha carregat contra el que veu com a “alarmisme climàtic” i ha deplorat que el mes de març el Parlament Europeu acollís l’activista sueca Greta Thunberg. Buxadé ha qualificat l’acte de “propaganda massiva” i s’ha queixat que “en aquell moment era una prioritat urgentíssima i encara hi ha grups que creuen que és una prioritat importantíssima”.També sobre el coronavirus, Buxadé ha expressat el suport de Vox a la investigació independent que la UE va demanar arran de la gestió de l’Organització Mundial de la Salut de la pandèmia i, ha afegit, sobre “les connexions de l’OMS amb el govern comunista xinès”, al qual ha acusat de “deixadesa” i “lentitud” a l’hora d’informar del brot de covid-19. “L’OMS és una organització internacional manifestament en sospita i, per tant, és exigible aquesta investigació”, ha conclòs.