Edició 1956

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 03 de desembre del 2023
Edició 1956

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 03 de desembre del 2023

Buhos, Marcel i Júlia, Marion Harper i Le Nais actuaran al festival Endofest de Premià de Dalt

|

- Publicitat -

ACN Premià de Dalt – Búhos, Marcel i Júlia, Marion Harper i Le Nais actuaran el dissabte 30 d’abril al festival Endofest de Premià de Mar. Es tracta d’un festival de música organitzat per l’Ajuntament de Premià de Dalt i Kosmo que vol “combatre el silenci social” al voltant de l’endometriosi, una malaltia ginecològica poc coneguda que pateixen una de cada deu dones en edat fèrtil. Els beneficis de l’Endofest es destinaran a la investigació de l’endometriosi a l’Hospital Clínic. El certamen és una iniciativa personal d’Anna Bassols Duran, una jove de 31 anys de Premià de Dalt diagnosticada d’endometriosi. El Parc de Can Verboom, amb un aforament d’unes 2.500 persones, acollirà durant tot el dia els concerts en directe. Les entrades es posaran a la venda el març.

A banda d’aquestes i altres actuacions musicals, l’Endofest també oferirà un espai gastronòmic amb ‘foodtrucks’, zona infantil i un mercat amb productes especialment dirigits a les dones.

Publicitat

L’endometriosi és una malaltia crònica que es produeix quan l’endometri, el teixit que recobreix l’úter, creix i s’implanta fora de la cavitat original. Acostuma a afectar el peritoneu pelvià (membrana que cobreix la cavitat abdominal), els ovaris, les trompes de fal·lopi i la resta de la regió pelviana, incloent-hi l’intestí, la bufeta i el recte.

És una malaltia benigna, no cancerígena, que pot tenir un impacte important en la qualitat de vida de les dones que la pateixen. Pot causar dolor, sagnat menstrual abundant i dificultar les relacions sexuals. A més, entre el 30% i el 50% de les dones pateixen d’infertilitat.

Actualment, l’únic tractament de l’endometriosi és l’ús continuat d’anticonceptius per parar el procés i no permetre que la malaltia evolucioni. En alguns casos també es donen tractaments hormonals addicionals o s’opta per la cirurgia.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió