Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Budó refreda la possibilitat d’ajornar el 14-F per la situació de la covid-19

ACN Barcelona.-La portaveu del Govern i consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha refredat aquest dimarts la possibilitat que les dades epidemiològiques i la situació sanitària per la covid-19 provoqui un […]

Agències 01/12/2020

ACN Barcelona.-La portaveu del Govern i consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha refredat aquest dimarts la possibilitat que les dades epidemiològiques i la situació sanitària per la covid-19 provoqui un ajornament de les eleccions previstes per al 14 de febrer. Després que fa uns dies posés en dubte que la data fos definitiva afrimant que hi havia sobre la taula un canvi de data si no es podien assegurar algunes situacions pel coronavirus, aquest dimarts ha volgut esvair dubtes i ha assegurat que les protocols del Govern per al 14-F estan fets “per garantir la seguretat i el dret a vot dels ciutadans, sigui quina sigui la situació epidemiològica” de Catalunya. En aquest sentit, ha dit que el PROCICAT preveu aprovar aquesta setmana més recomanacions.

Dins aquestes mesures que l’autoritat sanitària posarà sobre la taula hi haurà les condicions amb que s’hauria de celebrar la campanya electoral. “Les eleccions es convoquen automàticament per al 14 de febrer. I des del Govern treballem tots els protocols per garantir mesures sanitàries i democràtiques”, ha dit, refermant més la data prevista. En aquest sentit, Budó vaticina que la campanya serà diferent per les mesures que es decretaran derivades de la pandèmia. “Molt probablement serà una campanya amb mascaretes i molta part virtual. Jugaran un paper important”, ha dit. Tot i això, la consellera ha assegurat que el document que el PROCICAT aprovarà no serà tancat i que la mesa de partits que se celebrarà divendres al Parlament servirà “per escoltar els partits, consensuar les mesures i incloure propostes”. Amb tot, és cert que ha admès que “l’última paraula sempre la té el Govern”.