Dimarts, 24 de novembre de 2020 - Edició 852
La República

Budó obre la porta a permetre la mobilitat dins de la comarca on es viu des de l’inici del pont de desembre

ACN Barcelona.-La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha obert la porta a aplicar des de l’inici del pont del desembre, és a dir a partir […]

Avatar
Agències 20/11/2020

ACN Barcelona.-La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha obert la porta a aplicar des de l’inici del pont del desembre, és a dir a partir del dia 5, les mesures del segon tram. Així ho ha dit en una entrevista a Ràdio 4 i La 2. Això implicaria que si les dades epidemiològiques acompanyen, durant tot el pont es podria sortir del municipi i permetre la mobilitat dins de la comarca on es viu. “Podem ajustar. És important parlar amb els sectors i veure si és millor aplicar el segon tram de mesures a partir del 5 per agafar tot el pont o el dia 7, veurem”, ha afegit. D’altra banda, ha considerat que les farmàcies estan “perfectament preparades” per fer testos ja que els farmacèutics són personal sanitari.

Segons el pla presentat pel Govern, si les dades epidemiològiques ho permeten s’aplicarien les mesures del segon tram a partir de dilluns 7 de desembre, enmig del pont. Davant d’aquesta situació, Budó ha mostrat la disposició de l’executiu d’ajustar el calendari parlant amb els sectors. En aquest segon tram està previst també ampliar al 50% l’aforament a l’interior de bars i restaurants.La consellera ha defensat que les farmàcies poden fer testos i que s’ha de veure “de quina manera i quin tipus de testos”. En aquest sentit, ha apuntat que si una persona té símptomes de covid-19 probablement haurà d’anar a un centre de salut i que a les farmàcies hi haurà d’anat potser “un altre tipus de públic”. Budó ha dit que aquesta qüestió s’està parlant amb els sectors afectats i ha conclòs que les farmàcies serien “una bona solució tenint en compte que a gairebé cada poble n’hi ha una”.La portaveu del Govern també ha criticat l’Ajuntament de Barcelona pel fet que no parla, segons ha dit, de la “deixadesa” del govern espanyol. “El govern de Barcelona està governant a l’estat espanyol. Avui s’acaba el termini per pagar el primer tram d’impostos i no hi ha cap moratòria de pagament ni suspensió per als negocis que han vist afectada la seva activitat”, ha lamentat per després afegir que li agradaria que l’Ajuntament de Barcelona demanés al govern de l’Estat que s’aturi aquesta situació.Eleccions 14-FPreguntada per si pot garantir que les eleccions seran el 14 de febrer, la consellera ha respost que el Govern està treballant per “trobar els mecanismes que facin possible” les eleccions en aquesta data. “Hem de tenir clar que unes eleccions han de garantir el dret a vot a tothom. Si no es pot garantir, no sé si es podran celebrar o no aquestes eleccions”, ha afegit. En aquest context, ha insistit que l’executiu treballa per trobar “mecanismes i protocols” que garanteixin el dret a vot a tothom i alhora preservar la salut i la higiene. Segons Budó, s’haurà de trobar aquest “equilibri”.

Relacionats